Tidligere denne uka gikk fotballnettstedet Goal gjennom favorittene til å vinne Årets spiller i verden. Der finner man norske Caroline Graham Hansen.

Nå blir hun også ambassadør for bedre rammebetingelser for jente- og kvinneidretten gjennom prosjektet Like Muligheter.

Les også: Sponsor-allianse skyter millioner inn i kvinneidretten – Raja med stikk til norske TV-kanaler

Like Muligheter er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, særforbund, klubber og samarbeidspartnere for å styrke arbeidet med likestillingen i idretten. Fra før er friidrettsutøver Amalie Luel, skihopper Maren Lundby og bryter Grace Bullen ambassadører.

- Jeg er utrolig glad for å få lov til å bli en del av dette prosjektet og er glad for DNBs viktige støtte. Å fremme like muligheter for alle uavhengig av hva vi driver med er noe jeg brenner veldig sterkt for. Fotball er verdens største idrett for begge kjønn, men det er ikke riktig at du som barn ikke skal ha de samme mulighetene til å bli like god bare fordi du er jente. Det er fortsatt enorme forskjeller i ressursbruk i fotballen mellom kjønnene og noe jeg håper at vi, med dette prosjektet, kan være med på å bidra til og utjevne, sier Graham Hansen. 

Les også: Vil bli ny likestillingsponsor: - Forstår ikke hvorfor en kvinne ikke skal kunne hoppe lengst i verden

Sponser kvinnelandslaget
Hun blir med i kampen for likestillingen i forlengelse av avtalen mellom DNB, NFF og kvinnelandslaget. DNB er en partner i samarbeidet gjennom initiativet #huninvesterer sammen med LO, Coop og Thon. 

Graham Hansen, som vant Champions League med Barcelona tidligere i sommer, har ved flere anledninger vist et brennende samfunnsengasjement, spesielt med Instagram og Twitter som kanaler. Sist da hun gikk hardt ut mot UEFA, etter at de nektet å kle Allianz Arena i Müncen i regnbuefargene under europamesterskapet i fotball.

Hun har også ved flere anledninger tidligere hevet stemmen for like muligheter i idretten. Og nå blir hun med på DNBs og Idretts-Norges engasjement.

- I DNB jobber vi med å tette kapitalgapet mellom kvinner og menn gjennom satsningen #huninvesterer. Kapitalgapet er også gjeldende i fotballen, der fordelingen mellom kvinner og menn er 90/10, derfor sponser vi kvinnefotballen, sier sponsorsjef i DNB, Tina Wesselsen.

- Beste og mest markante profilene
Som Like Muligheter-ambassadør skal Caroline Graham Hansen bruke stemmen som forbilde, og være med på utvalgte Like Muligheter-arrangementer. 

- Caroline har en viktig stemme i verdispørsmål, og er høyt respektert både nasjonalt og internasjonalt. Hun er en av de beste og mest markante profilene i verdens største jenteidrett og et forbilde for svært mange. Vi gleder oss stort til samarbeidet med henne og DNB som viser at de virkelig er opptatt av likestilling i idretten, sier prosjektleder Marianne Aasland.

Målet med Like Muligheter er at det skal inspirere resten av idretten til å forsterke sitt likestillingsarbeid og at dette blir starten på en nasjonal dugnad for bredde og toppidretten.