DNB har fått hjelp av reklamebyrået Pol til deres nyeste kampanje. Med dagens økonomiske situasjon som bakteppe ønsker DNB å hjelpe kundene sine med å ta gode økonomiske valg.

- For mange kan det å be om økonomisk rådgivning virker fremmed eller skummelt. Med denne kampanjen ønsker vi å vise at dine spørsmål og utfordringer er like viktige som alle andres. Vi vet at ingen av våre kunder er like og ingen økonomier er like. Derfor har vi også utviklet flere gode digitale verktøy, som gjør at du kan få unike og personlige råd når det passer deg, eller snakke med en av våre rådgivere, sier direktør for konsern merkevare, Marked og Salg i DNB, Aina Lemoen Lunde.

- Kampanjen som nå lanseres er en fortsettelse av «Ditt økonomiske DNA» som ble lansert i 2021, legger hun til.

- Spesiell å jobbe med
Kampanjen tar utgangspunkt i et klassebilde hvor DNB har samlet 26 personer til «reunion» og stilt dem en rekke spørsmål. Klassen representerer et tverrsnitt av Norge og DNB-kunden i dagens situasjon.

- Ingen visste om spørsmålene på forhånd, og alle svarer personlig og ekte, som seg selv. Resultatet har blitt noe av det mest emosjonelle vi noen gang har laget. Ekte, sterkt og ærlig. Vil gleder oss skikkelig til å sette på denne, sier Pia Svärd, kreativt ansvarlig for kampanjen fra DNB.

Fredrik Madsen, ansvarlig for kampanjen i DNB, forteller at de følger opp hovedfilmen med filmer og uttak av enkeltpersoner.

- Her forteller de mer om sin egen økonomiske situasjon, og kobler dette både opp mot våre rådgiveres anbefalinger, og mulighet for kunder å få egne personaliserte, digitale råd, sier Madsen.

- Dette har vært en kampanje som har vært spesiell å jobbe med. Fordi det handler om ekte mennesker, ikke skuespillere som har fått utdelt en rolle. Derfor kunne vi heller ikke klippe, påvirke reaksjoner, eller endre på noe i etterkant. Resultatet har blitt nært og ekte, sier Petter Bryde, rådgiver i Pol.

Se kampanjens hovedfilm her:

 

De involverte i kampanjen er nevnte Svärd og Madsen fra DNB i tillegg til Bryde fra Pol. Det kreative teamet til Pol besto av Thorbjørn Ruud og Robert Radoli. Prosjektleder er Silje Linge, mens Thomas Eklo Skaara og Caroline Weseth sto for design.

Produksjonsselskap er Einar film med John Andreas Andersen på regi. Produsent er Nicoline Helgø. Uhørt har hatt etterarbeid.