Det svenske mediekonsernet Modern Times Group har i morgentimene onsdag lagt frem sine resultater for fjorårets fjerdekvartal.

Resultatet før skat endte på 645 millioner svenske kroner, en oppgang fra tilsvarende resultat i 2013 som endte på 261 millioner kroner

Omsetningen i selskapet økte fra rundt fire milliarder svenske kroner i fjerde kvartal 2013, til en omsetning på 4,37 milliarder kroner for fjorårets siste tre måneder. Eksklusive valutaeffekter var det en omsetningsvekst på seks prosent.

Litt mindre positivt var det brutto driftsresultat falt fra 1,68 milliarder svenske kroner til 1,66 milliarder svenske kroner.

Årsresultatet før skatt endte på 1,1 milliarder noe som var på linje med helåret 2013. Omsetningen for helåret 2014 endte på 15,74 milliarder svenske kroner, opp fra 14 milliarder svenske kroner.

- Vår resultat for fjerde kvartal viser at vi igjen leverer en god organisk tilvekst som kombinert med med tilvekst fra oppkjøp generer både økt salg og høyere overskudd, sier konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i MTG i en børsmelding.

Madsen Lindemann sier selskapet leverer i henhold til sin strategi om «å være det ledende digitale underholdningsselskapet på sine største markeder».

MTG skriver videre at tapet i seertid og svakere annonsemarkeder for linær-tv-kanaler som TV3 og TV6 kompenseres med økt vekst fra selskapets mange onlinevirksomheter.

Selskapet varsler imidlertid om en valutasmell som vil komme for regnskapsåret 2015. En betydelig sterkere amerikanske dollar gjør at MTG må betale rundt 200 millioner mer for innhold som gjøres opp i amerikanske valuta.

Også en rekordsvak russisk rubel kommer til å belaste regnskapstallene til MTG inneværende år med rundt 100 millioner svenske kroner.