Siden oppstarten i august 2014 har bloggnettverket United Influencers (UI) knyttet til seg store profiler som fotballfrue Caroline Berg Eriksen, Komikerfrue og Camilla Pihl.

Det som startet som et norsk agentur har fått avleggere i Sverige, Finland og snart Danmark, og har gått fra å være et nettverk av bloggere til «dedikerte, digitale profiler med en dedikert følgerskare». Teamet teller nå totalt over 150 digitale «opinionsledere».

Les også: Tar opp kampen med mediekjempene

Nå er resultatet for selskapets første hele driftsår for United Influencers. De viser en omsetning på 15 millioner kroner fra profilene. Men et driftsresultat på 4,8 millioner kroner i underskudd viser at selskapet har et stykke å gå før bloggerne blir lønnsomme.

- Vi er fornøyde med omsetningen for 2015. Underskuddet skyldes store investeringer, særlig teknisk, som var budsjettert. Resultatet ble faktisk bedre enn vi hadde håpet på, sier daglig leder Julie Holst Berntsen til Kampanje.

- Hvordan ser 2016 ut så langt?

- Veldig bra, vi ser at vi er med på å utvikle markedet og at vi hele tiden får nye spennende samarbeidspartnere, sier Berntsen.

Det har også vist seg vanskelig å holde på alle toppbloggerne. I april gikk Norges største blogger, Anna Rasmussen, bedre kjent som «Mamma til Michelle», hardt ut mot United Influencers etter tre måneder i stallen. 

- De var opptatt av å forandre meg til en profil, og mislikte mine sterke, ærlige meninger, og kontroversielle innlegg med temaer som blant annet sex og oppdragelse, sa Rasmussen til VG. 

Les mer: Toppblogger hardt ut mot United Influencers