Nettavisen ble i går kveld tildelt den lite gjeve tittelen årets Gullbarbie i konkurranse med Bik Bok og Brun og Blid. Ifølge organisasjonen Press, som deler ut prisen, var det en overlegen seier. Nettavisen fikk nemlig over halvparten av de 10.000 stemmene som kom inn.

Les mer om begrunnelsene her: Nettavisen, Bik Bok og Brun og Blid nominert til verstingpris

Press opplyser i en melding at Nettavisen ikke ønsket å stille på kveldsarrangementet, og at dukken derfor skal overleveres på et senere tidspunkt.

- Årets Gullbarbievinner markerte seg gjennom fjoråret med å produsere en hel masse unødvendig seksualisert stoff. I tillegg har de tydelig sagt at de synes det ikke er noe galt i å kjønnsdele nettsider hvor man ivaretar gamle og stereotypiske kjønnsroller, sier leder i Press, Karoline Steen Nylander.

Hun utdyper:

 - At ungdom ikke er Nettavisens målgruppe på alle deres sider er irrelevant når så mange tusen barn og unge har stemt dem frem som versting. Press kommer til å fortsette å holde øye med Nettavisen, og vi gir oss ikke med det første etter en slik pris.

- Ikke politisk ukorrekt
Til Kampanje forteller magasinsjef i Nettavisen, Gaute Tyssebotn, at de ikke vil gjøre noen endringer som følge av prisen.

- Vi er obs på at Press ikke ønsker at vi skal ha et magasin for menn og et for kvinner. Vi kommer ikke til å slå Side2 og Side3 sammen til et unisexmagasin slik som Press ønsker, og vi oppfatter heller ikke at dette er noe våre lesere har noe ønske om. Vi anser det heller ikke som politisk ukorrekt å samle inneholdet kvinner ønsker på et sted og ditto for menn, sier Tyssebotn i en kommentar til Kampanje.

Saken fortsetter etter bildet.

Møttes til debatt: Gaute Tyssebotn i Nettavisen og Karoline Steen Nylander i Press møttes til debatt i Kampanjes podkast. Her med Camilla Forberg i DNB, som deltok i samme sending.

Medievinner for andre år på rad
Gullbarbie ble startet av Press, Redd Barnas ungdomsorganisasjon, i 2010. Prisen skal være en motvekt til reklamepress og ensidige skjønnhetsidealer, og deles ut til den reklame- eller medieaktøren som er «best på å få ungdom til å føle seg verst».

I fjor var det Dagbladet som fikk prisen.

- Årets Gullbarbievinner markerte seg gjennom fjoråret med forsider som spiller på helt feil ting, som seksualisering og gamle kjønnsroller, sa leder i Press, Karoline Steen Nylander da prisen skulle deles ut.

Les mer: Dagbladet får «versting»-pris

Tidligere i år gjestet Steen Nylander Kampanjes podkast sammen med magasinsjef i Nettavisen, Gaute Tyssebotn for å snakke om Gullbarbie-nominasjonen. Hele episoden kan du høre her: