«Hvem drepte Birgitte?» er Norges første «true crime»-serie på tv og følger i fotsporene til Netflix-suksessen «Making a Murderer» og SVT-dokumentaren «Fallet Kevin».

384.000 seere fikk med seg første episode i går. Det ga en andel på 34,4 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år og 43,9 prosent i målgruppen 20-49 år.

- Dette er en veldig bra start for Norges første«true crime»-tv-serie, «Hvem drepte Birgitte?», og den har utvilsomt skapt et sterkt engasjement med imponerende 43,9 prosent markedsandel i målgruppen 20-49 år og 384.000 seere, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

På det meste fulgte 417.000 premieren på serien.

- Det er krevende og utfordrende å lage en slik serie. Det er bra at produsent Bjørn Eivind Aarskog, Bjørn Olav Jahr og alle involverte ikke bare høster gode anmeldelser og kritikker for arbeidet som er lagt ned, men også treffer publikum og engasjerer bredt med en viktig kritisk dokumentarserie av offentlig interesse, sier Nakken.

Andre episode av serien sendes allerede i kveld.

Også serien «Alle i arbeid» hadde premiere på TV 2 i går kveld. Den ble sett av 200.000 seere som ga en andel på 38,8 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år, og 23,8 prosent blant alle TV-seerne.

«Alle i arbeid» er en viktig serie som setter fokus på vårt felles ansvar i å etablere et inkluderende arbeidsliv og følger 12 deltagere med nevrobiologiske sykdommer som Aspergers og Tourettes syndrom som alle har et ønske om å komme i jobb. Dette er absolutt godkjente seertall for premieren.