Dagbladet Pluss er ny på listen over aviser som søker om støtte fra den største mediestøtteordningen - produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. Det kommer frem i en melding fra Medietilsynet.  Nesten 150 aviser hadde søkt om tilskudd da søknadsfristen gikk ut 5. april.

- Hvem som får støtte og hvor mye blir først klart til høsten, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet i meldingen. 

Totalt 318 millioner kroner skal fordeles mellom lokalaviser, ukeaviser og nisjeaviser i 2019 og her har så langt aviser som Klassekampen, Vårt Land, Dagsavisen og Bergensavisen vært de største mottakerne.

Les også: Kan få mindre statsstøtte: - Snakker vi ti millioner, sliter vi også

Søknaden til Dagbladet kan få store konsekvenser. I og med at Dagbladet sitt digitale abonnementsprodukt Pluss har så stort opplag, kan Dagbladet pluss få et betydelig støttebeløp dersom avisen kvalifiserer for ordningen – noe som igjen kan føre til at andre støttemottakere får tilsvarende reduksjon i støtten.

Dagbladet, som er en del av Aller-konsernet, har lenge posisjonert seg for å motta pressestøtte. 

- Ja, vi kommer til å søke. Vi har i hvert fall skrevet søknaden, og skal etter planen sende den inn, men vi har ikke søkt ennå, sa  konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media til Dagens Næringsliv i januar.

Les også: Dagbladet kan få 20 mill. i pressestøtte - gikk med 58 mill. i overskudd

I jakten på digitale abonnenter har blant annet Dagbladet Pluss blitt skilt ut som et eget selskap.

- Nå går vi i gang med å vurdere om de nye avisene som har søkt kvalifiserer til å komme inn i tilskuddsordningen. Vi regner med å ha avklart dette før sommeren. Hvilke aviser som får støtte, og hvor mye hver enkelt avis får, er først klart til høsten etter vi har behandlet alle søknadene og når Kulturdepartementet har fastsatt tilskuddsbeløp og tilskuddssatser, sier Mari Velsand.

Produksjonstilskudd er en støtteordning rettet mot medier i markeder som er for små til å være bærekraftige og alternativer til de ledende mediene i større markeder. Ordningen skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele landet. Støtteordningen er plattformnøytral, og likestiller papir- og nettaviser.