TV 2-gruppen ble vekstvinneren i tv-markedet i april. Samlet fikk TV 2-gruppen en markedsandel på 30,2 prosent i april (+2,6 prosentpoeng). 

- Vi er fornøyde med tallene for april. Ettersom påsken var i mars i fjor mens den var i april i år, ser vi vi de to månedene under ett. Budskapet blir likevel det samme: Som gruppe økte TV 2 mest og det er vi tilfredse med, sier TV 2s kanaldirektør Trygve Rønningen til Kampanje. 

TV 2s kanaler hadde en samlet andel på 27,2 prosent når man ser mars og april under ett  (+2,2 prosentpoeng).

- Mars og april er viktige, kommersielle måneder i tv-markedet, så da gjelder det å ha god fart. Vi har klart å stå hele sesongen ut med våre formater. TV 2 kommer til å gjøre det bra i første halvår, så vi er komfortable med utviklingen. 

- Hvordan forklarer du veksten?

- Det er summen av alt. Flere formater har gjor det bra og våre sjangerkanaler bidrar også til veksten, for eksempel sportskanalene, sier Rønningen.

Løftes av sportskanaler
De nye kanalene TV 2 Sport 1, TV 2 Sport 2  er med og løfter gruppeandelen. De to kanalene har en samlet andel på 1,6 prosent. TV 2 Premium Sport vokser med 0,5 prosentpoeng til 1,5 prosent. Champions League og Premier League ga seervekst for sportskanalene i april, men også hovedkanalen TV 2 holder seg stabil på 18,7 prosent (- 0,1 prosentpoeng).

- Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har møtt veggen i Premier League. Har seernes interesse for TV 2s Premier League-kanaler kjølnet?

- Nei, det er fortsatt veldig stor interesse for vårt Premier League-produkt. Den økende interessen i vinter kan sikkert forklares delvis med Ole Gunnar Solskjær, men det er samtidig en rekordjevn Premier League-sesong med høy spenning. Mange fotballinteresserte seere flokker seg foran skjermene nå.

Ny nedgang for Discovery og Nent
Både Discovery og Nent Group må tåle nok en måned med nedgang. Discovery fikk en samlet andel på 18,8 prosent i april, en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Nent Groups kanaler TV3, Viasat 4 og TV6 falt med ett prosentpoeng, fra åtte prosent i april i fjor til sju prosent i april i år. Tar man med tv-kanalene BBC Brit, Fox og National Geographich, som Nent har en salgsavtale med, øker de andelen sin fra 9 til 10 prosent.

Det aller største tv-huset i markedet, NRK, økte samlet fra 34,4 prosent til 34,8 prosent.

- Vi foretrekker alltid vekst, men vi har kalkulert med nedgang i år fordi vi hadde OL i fjor. Vi er den som går mest ned i april og en del av det skyldes nok påsken, men samtidig må vi erkjenne at det er TV 2 som vokser mest i april. Det er bare å gratulere dem, og så skal vi fortsette å jage seerandeler, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery til Kampanje.

- Men også når man ser mars og april under ett, så går Discovery mest tilbake. Hvordan forklarer du det?

- Noe handler nok om OL og noe handler nok om påske. Men det er ikke lov å skylde alt på det heller. Vi har konkurrenter som presterer godt og vi skal kjempe for ny vekst.

Discoverys flaggskip TVNorge hadde en andel på 6,6 prosent i april (-0,6 prosentpoeng).

- Må dere også erkjenne at dere ikke har lykkes godt nok med programtilbudet denne våren?

- Nei, det synes jeg ikke vi har grunn til å gjøre, men konkurransen er tøff.

Les også: Discovery og Nent Group taper kampen om seerne: - Det er de store som vinner

Fire prosent nedgang i mars og april
Seertiden i april falt med 10,2 prosent i hele befolkningen, viser tallene fra Kantar. Fra 116 minutter i april i fjor til 104 minutter i april i år. Her er det viktig å huske på at påsken falt i april i år, mens den var mars i 2018. I mars og april samlet er nedgangen i seertid på fire prosent, fra 127 minutter i mars/april i fjor til 121 minutter i mars/april i år. 

- Seertiden på lineær tv faller fortsatt, men ser man på all tv-seing, så er den stabil. Flytteprosessen er derfor i gang, og vi er med, sier Trygve Rønningen i TV 2 til Kampanje.

Her er markedsandelene i tv-markedet i april i år: 

Tv-konsern April '18 April '19 Endring i %-poeng
NRK 34,4 34,8 + 0,4
TV 2 27,6 30,2 + 2,6
Discovery 20,1 18,8 - 1,3
Nent   8,0   7,0 - 1,0