Det er ikke bare Netflix som tjener på koronakrisen. Også det nordiske mediekonsernet Nent Group har økt antall strømmeabonnnenter under årets første kvartal og det med hele 102.000 nye kunder sammenlignet med fjerde kvartal i 2019. 

Totalt har Viaplay-tjenesten nå 1,67 millioner kunder. 

- Opptaket av antall abonnenter fortsetter å være veldig sterkt og seingen har økt betydelig, hjulpet av at mange mennesker oppholder seg hjemme, sier konsernsjef Anders Jensen i en melding.

Les også: Netflix skuffer inn kunder under koronakrisen

Selskapet lanserte Viaplay på Island denne våren og skriver i resultatrapporten at «ytterligere geografisk ekspansjon» planlegges.

Selskapet forventer å hente inn 400.000 nye Viaplay-kunder i løpet av 2020, noe som tilsvarer en vekst på 25 prosent.

Merker koronakrisen
Men selskapet merker også koronakrisen. I resultatrapporten skriver selskapet at de fortsetter å bygge på sine sterke posisjoner, men at også Nent-gruppen merker de mange tiltakene som er blitt innført for å bekjempe spredningen av koronaviruset.

- Vår omsetning falt med to prosent, men den sterke veksten i antall Viaplay-kunder kompenserte nesten fullt ut for den motsatte effekten i vår reklame- og studiovirksomhet, sier Anders Jensen i en melding.

Omsetningen til Nent, som driver både TV-kanaler som TV3, betal-TV-kanalene Viasat Sport og radiokanalen P4 samt en rekke TV-produksjonsselskaper, falt fra 3,72 milliarder svenske kroner til 3,65 milliarder svenske kroner.

Varsler stort reklamefall
Det i TV-produksjonsleddet at nedgangen er størst som en følge av koronakrisen og det med et fall på 17 prosent.

- Et stort antall storproduksjoner er satt på pause, men vi har fått få kanselleringer, sier Jensen.

På salget av reklame i TV- og radiovirksomheten slår også koronakrisen inn, med et fall på hele 13 prosent for kvartalet, men der nedgangen i mars var på 17 prosent. Nent-gruppen tror imidlertid nedgangen blir enda større i april og advarer om et fall i reklameomsetning på 25 prosent i april. 

- Reklamesalget har blitt alvorlig rammet. Krisen vil ha langvarige effekter på medielandskapet og arbeidet med å bli mindre reklameavhengig fortsetter, sier Jensen.

Skal spare 700 milliioner
Driftsoverskuddet var helt på linje med tilsvarende resultat i 2019 på snaue 220 millioner svenske kroner.

Nent-gruppen var tidlig ute med å kommunisere kraftige tiltak på kostnadssiden for å bøte på koronaeffektene og lanserte et program som innebar kutt i størrelsesorden 700 millioner svenske kroner. Selskapets styre har i tillegg besluttet å utsette betaling av utbytte og toppledelses insentivordninger som bonuser og lignende.

Her kan du se alle tallene til Nent Group for årets første kvartal. Alle tall i MSEK. 

Nent Group 2020 2019 Endring i %
Omsetning 3.657,0 3.727,0 - 2,0
Driftsresultat 219 218 - 0,5
Resultat før skatt 203 221 - 8,1