Telia gikk ut av fjoråret med 469.000 norske TV-kunder. Det utgjør en nedgang på 11.000 på ett år. 2.000 av dem forsvant fra tredje til fjerde kvartal i fjor.

2020 markerte året der Telia vraket Get-merkevaren, to år etter at de kjøpte Get-eier TDC Norge. Nå markedsføres også TV-tjenestene under Telia-merkevaren.

- Som Norges største utfordrer skal vi gjøre det vi kan for å forenkle hverdagen til kundene våre, og gjennom å ha alle våre produkter og tjenester på ett sted får vi til nettopp det, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan, i en pressemelding om årsresultatet.

Han erkjenner at endringen ikke bare har vært til det bedre for kundene.

- Samtidig skjedde ikke navnebyttet helt uten utfordringer, og jeg vil gjerne rette en beklagelse til våre kunder som opplevde en god del lengre svartider enn normalt i våre kundekanaler i høst. Et viktig fokus i 2021 blir å få enda flere kunder til å samle TV, internett og mobil hos oss, og vi jobber hele tiden med å tilby nye og attraktive fordeler til de som er totalkunder.

I pressemeldingen kommer det også frem at konkurranse om TV- og bredbåndskundene gjør at inntektene per kunde faller.

Den norske nettoomsetningen til Telia sank med 8,8 prosent til 13,373 milliarder svenske kroner i 2020. Driftsresultatet ble på 6,064 milliarder svenske kroner (- 5,2 prosent).