Tidligere Aftenposten-sjef Espen Egil Hansen er klar for ny jobb som internasjonal rådgiver for JP/Politiken Media Group. Det skriver det danske aviskonsernet i en pressemelding i dag.

Hansen forlot Schibsted i 2020 etter 31 år i mediekonsernet. Da var han direktør for nye mediekonsepter. Før det ledet han Aftenposten, og han har også vært sjef for det som i sin tid het VG Nett.

Espen Egil Hansen gjorde seg bemerket i internasjonale pressekretser med sitt åpne brev til Facebook-sjef Mark Zuckerberg der han tok et oppgjør med selskapets sensur av Aftenpostens innhold.

Han er også styreleder i Shifter og Factiverse.

- Det er få mennesker, om noen, som har så dyp kunnskap om utviklingen av digital journalistikk som Espen Egil Hansen. Han har i tillegg et stort internasjonalt nettverk og betydelig journalistisk bakgrunn. Vi kunne ikke ha bedt om en sterkere profil til å bidra til vår internasjonale vekststrategi, sier administrerende direktør Stig Ørskov i JP/Politiken i en pressemelding.

Espen Egil Hansen har allerede fungert som rådgiver for ledelsen i Politiken i en periode.

- Jeg er stolt og ydmyk over å få sjansen til å bidra i den videre utviklingen av mediekonsernet. Jeg mener journalistikk er essensielt for et fungerende demokrati. Når vi ser rundt oss, kan vi ikke lenger ta noe for gitt. Det er et inspirerende utgangspunkt og jeg ser frem til å starte, sier Hansen i meldingen.

JP/Politiken er allerede til stede i det norske markedene gjennom nettavisen til Watch Medier, inkludert Finans Watch.

Les mer: Dansk mediekjempe etablerer seg i Norge med nytt finansnettsted