Saken oppdateres.

Lyses televirksomhet, som omfatter både internett og TV og snart også mobiltelefon etter kjøpet av Lyse, hadde en omsetning på 5,18 milliarder kroner i 2021. Det var kraftig opp fra tilsvarende omsetning i 2020 som endte på 4,53 milliarder kroner. Det var en vekst på 14 prosent og ifølge Altibox-eieren Lyse kommer veksten i hovedsak på grunn av «kundevekst i privat og proffmarkedet og høy etterspørsel etter høyhastighets internett og digitale underholdningstjenester.»

Lyses televirksomhet leverer dermed et resultat før skatt på 891 millioner kroner, mer enn en dobling fra året før.

- De gode resultatene kommer av en rekke ulike faktorer. Vi har kommet over på felles forretningsstøttesystemer som gjør oss mer effektive, kundene fortsetter å strømme til både innen privat-, bedrifts- og carrier-segmentet, og kundetilfredsheten er høy. Resultatet skaper også godt grunnlag for de store investeringene vi står foran med utbygging av 5G til både fast trådløst bredbånd og mobil, sier konserndirektør tele, Toril Nag.

Altibox-partnerskapet fikk 76.005 nye kunder i 2021 og totalt i Altibox-partnerskapet er det 784.918 kunder ved utgangen av året, mot 708.913 ved årets begynnelse. I rene TV-kunder har Altibox nå 532.000 kunder, som Kampanje tidligere har skrevet.

Tidligere denne uken ble det klart at TV 2 sa opp avtalen mediehuset har med landets nest største TV-distributør, en uke før den eksisterende avtalen løper ut. 

Les også: TV 2 bryter med Altibox - én million seere rammes