- Papiravisen er fortsatt svært viktig for våre merkevarer, og det kommer den til å fortsette å være i mange år fremover, sier konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes, i pressemeldingen der hun forteller at de flytter trykkeriet sitt fra Nydalen til en ny terminal i Vestby.

Terminalen på over 30.000 kvadratmeter skal etter planen være klar i løpet av våren 2023 og skal deles med blant annet distributøren Helthjem.

- Trykkeriet i Vestby blir langt mer kompakt enn det eksisterende anlegget i Nydalen. Vi har fokus på å installere et driftsoptimalt anlegg med effektiv bruk av utstyr og medarbeidere. Det nye anlegget vil i stor grad basere seg på gjenbruk, hvor vi tar med oss og modifiserer eksisterende utstyr fra Nydalen. Dette reduserer ikke bare investeringen, det gir også en stor miljømessig gevinst, sier styreleder i Schibsted Trykk AS, Harald Jacobsen.

Som Kampanje tidligere har skrevet, opplever den norske mediebransjen kraftig vekst i prisene på papir. Krigen i Ukraina gjør situasjonen ekstra utfordrende ifølge Jacobsen, men han tror dette vil normalisere seg over tid.

- Det er mange som i flere år har spådd papiravisens død, men de har tatt feil.  Den fysiske avisen er fortsatt høyt verdsatt av mange lesere. Den er også en svært viktig markedsføringskanal for mange annonsekunder. Jeg er overbevist om at papirproduktene våre kommer til å fortsette å være en lønnsom inntektskilde i lang tid, sier han.