Telenor, som distribuerer TV gjennom tilbudet «T-We», fortalte i går til Kampanje at de gjorde vurderinger på den russiske TV-kanalen «Planeta RTR» som de normalt sett kan tilby kundene. Kunden må imidlertid selv aktivt velge kanalen inn til sin TV-pakke.

- Telenor gjør hele tiden fortløpende vurderinger og vil samtidig ha dialog med myndighetene for å få oversikt over eventuelle sanksjonsbestemmelser, sa Amalie Knudsen, informasjonssjef for T-We i Telenor, til Kampanje i går.

Les også: Telenor fjerner ikke russisk TV-kanal

I dag forteller hun at Telenor har gjort seg ferdig med sine vurderinger og har nå bestemt seg for å ikke lenger tilby kanalen til sine kunder.

- Telenor vil følge samme linje som man legger seg på fra myndighetshold, også når det gjelder medier og TV-distribusjon. Gitt at EU har kommet med sterke signaler om at man i forbindelse med sanksjonene også vil forby flere statseide russiske medier, vil vi avvikle distribusjonen av RTR Planeta, skriver Knudsen i en e-post til Kampanje.

I tillegg til å nå kutte den russiske kanalen, så engasjerer Telenors seg i situasjonen ved å tilby fri tilgang til flere nyhetskanaler og gratis telefontjenester i området.

- Mange befinner seg i en vanskelig situasjon, og Telenor har gjort telefonsamtaler og meldinger til og fra Ukraina kostnadsfrie for alle våre privat- og bedriftskunder. For våre kunder som befinner seg i Ukraina inkluderer dette også roaming. T-We-kunder har fått fri tilgang til internasjonale nyhetskanaler: CNN, Sky News, BBC World News og Al Jazeera (engelsk), sier Knudsen.

Les også: Youtube blokkerer russiske statlige medier i Europa