Saken oppdateres.

- Hvordan skal man sette ord på det akkurat nå? Det er helt sinnssykt. Når jeg endelig står her og har klart det med Rikke, det har vært en helt spinnvill reise. Nå har vi klart det, sa Al til TV 2 etter finalen.

Etter 13 uker med dans er det skuespiller Cengiz Al, kjent fra eksempelvis Skam og den moderne versjonen av Tre nøtter til Askespott, som sammen med dansepartner Rikke Lund kan kalle seg vinnere av Skal vi Danse 2022.

TV 2-programmet hadde finale lørdag kveld. Pressekontakt i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller til Kampanje at finalen hadde et gjennomsnitt på 587.000 TV-seere. Det ga TV 2 en seerandel på 36,9 prosent lørdag kveld.

Del to av finalen, hvor vinneren kåres, samlet imidlertid enda flere seere. 650.000 seere kunne se Al heve trofeet. 

Færre enn fjoråret 
Finalen samlet imidlertid færre seere enn det fjorårets finale gjorde. Da Kampanje hentet inn seertall i for finalen i fjor hadde 673.000 seere sett programmet påfølgende mandag. 724.000 var innom kanalen da Simon Nitsche ble kåret til vinner.

Det er et seerfall på henholdsvis 86.000 seere og 74.000 seere.

Årets sesong var for øvrig en allstars-sesong av programmet hvor gamle vinnere, finalister og publikumsfavoritter inntok parketten.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, er fornøyd med seertallene tross nedgangen.

- For meg er dette utrolig flotte tall, sier Haldorsen.

- Finalen gikk både mot Maskorama og nabooppgjør i håndballkamp på andre kanaler. Det var meget tøff konkurranse. Nordmenn er veldig heldige som har et enormt godt tilbud av norsk innhold, legger hun til.

Forræder samlet 600.000
Også TV 2s fredagsunderholdning hadde finale denne helga. TV 2s nyvinning Forræder samlet 596.000 TV-seere, noe som ga kanalen en seerandel på 24,6 prosent. Del to, som gikk etter nyhetene, samlet 632.000 seere.

- Jeg er kjempefornøyd med tallene, og utrolig lettet. Jeg føler jeg sier det samme til dere hver eneste uke, men det er sannheten i 2022. Alt er annerledes og det er tøft å komme inn med nye konsepter. Det vil nok være mange som ser det på strømmetjenesten vår også, så det at det allerede har samlet veldig mange er gledelig, sier Haldorsen.