Dagens Næringslivs-kommentator Anne Rokkan og samfunnsredaktør i E24 Torbjørn Røe Isaksen skal lede 1.500 politikere og næringslivsledere gjennom NHOs årskonferansen 5. januar 2023. Det kommer frem i en melding fra landets største arbeidsgiverorganisasjon.

- Årskonferansen har i år et dramatisk bakteppe. Ressursknapphet, geopolitisk uro og en klimakrise som for lengst er her, krever mye av både folk og bedrifter. Jeg gleder meg til å snakke med gjester som står midt i disse problemstillingene, og lære mer om hvilke utfordringer og løsninger de ser, sier Rokkan.

Rokkan har jobbet som kommentator i Bergens Tidene før hun nylig flyttet til Oslo for å ta fatt på rollen som kommentator i Dagens Næringsliv. Torbjørn Røe Isaksen er tidligere næringsminister og nå samfunnsredaktør i E24.

- NHOs årskonferanse har i mange år truffet godt på tema. Det tror jeg er tilfelle også i år. Det blir en spennende utfordring å lede det hele fra scenen sammen med kollega Anne Rokkan, sier Røe Isaksen.

Les også: Torbjørn Røe Isaksen blir E24-redaktør - melder seg ut av Høyre

5. januar arrangeres NHOs årskonferanse som i år har temaet «Uro». Programmet vil ta for seg det store bildet, energiutfordringen, klimakampen, internasjonalt samarbeid og handel, demokrati og polarisering. Med urolige omgivelser må vi ta tøffe valg, se nye løsninger og jobbe mer sammen. NHOs årskonferanse setter dagsorden for hva vi skal snakke om og hvilken felles vei vi må stake ut for folk og bedrifter i Norge i 2023 og fremover.

Tysklands visekansler med ansvar for energi og næring, Robert Habeck kommer til konferansen. I tillegg kommer dokumentarfilmskaper Louis Theroux, sentralbanksjef Ida Wolden Bache og statsminister Jonas Gahr Støre.