Torsdag slipper Warner Bros. Discovery sine programmer for vinteren og våren. Mediehuset har blitt betydelig større siden sist det skjedde og huser nå både Discovery+ og HBO Max, i tillegg til lineær-kanalene i TVNorge-familien.

- Det er utrolig gøy å presentere vårens innholdsmeny som et samlet TV-hus. Selv om vi er en fersk organisasjon med ny logo og nytt navn, skal nordmenn kjenne igjen merkevarene våre. Vi endrer ikke en oppskrift vi vet fungerer, vi forsterker den. TVNorge skal fortsatt være norgesmester i humor og leverandør av kvalitets-reality, som flaggskipet vårt «71° nord», sier Christina Sulebakk som leder Warner Bros. Discovery i Norden.

Satser på reality
Warner Bros. Discovery disker blant annet opp med en ny sesong av «71° nord – team». Dette var en av fjorårets nyvinninger og er en vri på det etablerte realityformatet der kjendisene skal konkurrere mot hverandre i lag på kryss og tvers i Norge.  Kjendislagene som skal konkurrere mot hverandre består av Frank Løke Rikke Isaksen, Johanne og Kristine Thybo Hansen, Anders Myrvold og Martin Ylven, og artistene Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes.

I «16 ukers helvete» skal kjendisene stort sett konkurrere mot seg selv med hjelp fra programleder Martin Johnsrud Sundby og ernæringsekspert Anette Skarpaas Ramm. Årets deltakere er Alex Rosén, Steffen Iversen, Jenny Jenssen, Trine Haltvik, Jonathan Romano og Mads Clemmetsen.

Det er også duket for nye kjærlighetseksperimenter i «Gift ved første blikk». Denne gangen skal seks par gifte seg og flytte inn i et felles leilighetskompleks på Grünerløkka. Warner Bros. Discovery lover «mer reality» med den nye varianten.

«Grenseløst forelsket» og «Naked Attraction» runder av realitysatsingen.

Humor på menyen
Latter står som vanlig høyt på menyen når Warner Bros. Discovery inviterer TV-seerne på fest. «Knekt» er et nytt tilskudd i humorsatsingen som beskrives som en poetisk actionkomedie fra gjengen bak «Hvite gutter».

«Erlend og Steinar hjelper deg» skal være en humoristisk vri på «TV 2 hjelper deg» med Erlend Mørch og Steinar Klouman Hallert i spissen.

I tillegg blir det nye sesonger av «Praktisk info med Jon Almaas», «Basic Bitch», «Kongsvika», «Neste sommer», «Alle mot alle» og «Calles gale verden».

- Vi er heldige som har en stall som mikser bransjens største og mest etablerte humorister med noen av landets mest lovende talenter, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge.

Hva som skjer med julespesialen av «Kongen befaler» og den planlagte vårsesongen er fremdeles usikkert. Tidligere denne uken ble det kjent at Atle Antonsen er anmeldt for grov rasisme. 

Les mer: Rører ikke Kongen befaler-episoder med Atle Antonsen - finalen går som planlagt

Lanserer ny true crime-serie
Warner Bros. Discovery fortsetter også satsingen på true crime og gravejournalistikk.

- Vi er stolte av ringvirkningene av både Estonia- og Baneheia-dokumentarene, det er serier som har påvirket opinionen og endret menneskers liv, sier Vatn.

I dokumentarserien «
Operasjon Lost Boy» forteller de historien om hvordan en telefon fra en 15-åring fra Bergen satte i gang en verdensomspennende jakt på bakmennene i en internasjonal pedofiliring.

Ronny Brede Aase skal forske på hvorfor hjernen gjør dumme valg i «
Et hardt liv med Ronny». Det blir også en ny sesong med «Insider».

Programdirektør Magnus Vatn gleder seg også stort over tilbudet av amerikanske dramaserier selskapet tilbyr på HBO Max.

- Det er enormt stas å få HBO Max inn i innholdstilbudet vårt. Det gir oss en helt ny slagkraft. Til våren kommer blant annet en ny sesong med fantastiske «Succession», hvor deler er spilt inn i Norge, og det er også store forventninger til TV-serieversjonen av den postapokalyptiske gaming-klassikeren «The Last of Us», sier Vatn.