Svein Graff ble ansatt som kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund i 2010 etter å ha jobbet i Vålerenga, Norsk Toppfotball, NRK og TV 2. Nå takker Graff for seg og vil heller bruke tiden på eget selskap. 

- Jeg ønsker å utvikle selskapet Graff Media som var planen for to år siden da generalsekretæren tilbød meg en nyopprettet stilling i NFF. Jeg har hatt den mest spennende kommunikasjonsjobben i norsk idrett, og jobbet med gode og dyktige kolleger ledet av en generalsekretær med stor vilje til å satse på kommunikasjon, sier Svein Graff i en melding. 

Han mener timingen for å slutte er god.

- Nå ønsker jeg å stå litt friere og jeg mener timingen er god. Vår kommunikasjons- og åpenhetsstrategi har gitt NFF bedre omdømme, og vi har blitt flinkere til å synliggjøre vårt daglige arbeid, sier han. 

For to år siden gikk han tilbake til en utvidet stilling som direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF etter å ha ledet produksjonsselskapet Ullevaal Media Center (UMC) i tre år. Selskapet omsatte for over 100 millioner og hadde et overskudd på ti millioner i denne perioden. Graff har også vært styremedlem i rettighetsselskapet Fotball Media.

- Jeg har vært klar over at Svein ønsket å realisere planene om egen virksomhet. Derfor er det ikke overraskende at han nå tar det steget. Uansett er det trist å miste en god og dyktig kollega. Samtidig har jeg stor respekt for hans valg. Jeg er takknemlig for at Svein sa ja til å bli med videre i NFF i 2017 for å ta tak i våre mange kommunikasjonsfaglige utfordringer og ikke minst bygge en kultur og en strategi for dette fagområdet. To år etter har vi tatt betydelige steg, og jeg takker Svein for utsøkt arbeid, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF. 

Graff Media AS har inngått en rammeavtale med NFF og 43-åringen fortsetter som medieansvarlig for herrelandslaget.

Graff skal også bistå forbundet med andre kommunikasjonsoppdrag når han slutter som direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF til høsten.