En ny sponsoravtale mellom Obos og Vålerenga ble onsdag denne uken klar. 

- Dette er en avtale som tydelig viser at Obos er opptatt av å bygge rundt verdiene til klubben vår. Vålerenga er klubben for alle, en hovedstadsklubb med en lang og stolt tradisjon. Vi er mye mer enn toppfotball og derfor er denne avtalen med på å styrke klubben som en arena med mange samfunnsviktige funksjoner, sier markedssjef Mehran Amundsen-Ansari i Vålerenga Fotball Elite i en pressemelding.

Boligutbyggeren Obos har hatt et samarbeid med Vålerenga i flere år, men rykker nå opp til å bli fotballagets hovedsponsor og får samtidig en tydelig plass midt på drakten.

- Obos er stolt over å bli generalsponsor i Vålerenga, som gjør en fantastisk innsats både på og utenfor banen i Oslo by. Engasjementet og jobben som gjøres av Vålerenga i prosjekter som Engaland, Vålerenga mot rasisme, Jobbsjansen og treningstilbud for de eldre er viktige for byen, sier sponsorsjef i Obos, Rasmus Aarflot.

- Obos er veldig stolte av å kunne være en del av og bidra i dette arbeidet. Sammen skal vi bygge for fremtiden. Både Vålerenga og Obos har et felles ønske om at Oslo by skal være et godt sted å vokse opp og utvikle seg i uansett hvor du kommer fra og hvem du er, sier Aarflot. 

Avtale ut 2025
Den nye avtalen, som strekker seg til ut 2025, gir blant annet Obos-medlemmer gunstige rabatter på kampbilletter i Eliteserien.

- Vi vet at Vålerenga betyr veldig mye for mange små og store fotballspillere og fotballfans. At Obos nå bidrar til at klubben kan opprettholde og utvide sitt aktivitetstilbud på samfunnssiden, er helt i tråd med vår visjon om å skape «liv mellom husene» og vårt samfunnsansvar, sier Aarflot. 

Nå som Obos utvider sitt samarbeid med Vålerenga er intensjonen at de to aktørene gjennom ulike samfunnsoppdrag med stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn skal gjøre Oslo til en enda bedre by å vokse opp i, og bo i.

- Dette er en stor dag for alle som er glad i klubben. Dette gir enda bedre framtidsutsikter til å bygge klubben, for det er viktig å presisere at Obos støtter hele klubben, sier Amundsen-Ansari.

Innholdet i avtalen er konfidensielt, men klubben skriver i pressemeldingen at det er en avtale som gjenspeiler Vålerenga og klubbens potensial. 

DNB fortsetter på sponsorsiden 
Med denne avtalen overtar Obos plassen foran på drakta til herrelaget. Frem til idag har Vålerenga spilt med DNB på brystet. Vålerenga sier til Kampanje at den tidligere generalsponsor, DNB, fortsatt vil være en betydelig sponsor for Vålerenga, og fortsette som generalsponsor for kvinnelaget. 

Markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, forteller følgende til Kampanje:

- Vi har vært stolt sponsor av Vålerenga siden 2014 og ser frem til fortsatt godt samarbeid både som hovedsponsor for Vålerenga herrefotball og generalsponsor for Vålerenga damefotball med #huninvesterer, sier Lemoen Lunde.