År for år har mediebyrået Starcom vokst i medieomsetning og de siste par årene har milliardomsetning vært innen rekkevidde. I 2014 var omsetningen på 911 millioner, men med en vekst på rundt ti prosent endte omsetningen på akkurat over én milliard kroner.

Dermed går Starcom og administrerende direktør Peder Mittet rett inn i den berømmelige milliardklubben av mediebyråer som fra før av talt byråer som Carat, Mediacom og PHD. 

- Milliarden er et fint tall, men det er byråinntekten vi fokuserer på, sier Peder Mittet til Kampanje.

Tettere enn noensinne i toppen
Byråinntekten endte på 96,8 milloner kroner etter å ha vokst med hele 27 prosent, og målt i byråinntekt er det det dermed blitt ganske tett mellom de tre byråene Carat, Mediacom og Starcom.

Les også: Tap av kunder senket Mediacom

Les også: Har vokst med 650 millioner på fire år

Alle de tre byråene har nå har lagt frem resultater for 2015 som viser en byråinntekt i størrelsesorden 90-100 millioner kroner, med Mediacom som størst på 104 millioner kroner. 

- Det er blitt tett i toppen nå?

- Jeg synes vi tre utmerker oss i mange sammenhenger. Carat og Mediacom har alltid vært store i denne bransjen og nå har vi kommet oss opp i den ligaen, sier han.

-  Hva er neste mål?

- Neste mål må vel være 100 millioner kroner i byårinntekt og vi vil gjerne fortsette å vokse. Men det skal ikke bare være for å bli større, vi må også bli bedre. Først og fremst handler det om å levere bra for kundene våre. 

Satser på innsikt og data
Han sier veksten kommer som en følge av satsinger på strategi og innsikt, data og prestasjonsbasert markedsføring. Her samarbeider blant annet SMG Convonix, en verdensledende aktør innen prestasjonsbasert markedsføring som teller rundt 400 dataingeniører i Mumbai. 

- Kommunikasjonsbransjen er i omstilling, og vår ambisjon har hele tiden vært å ligge i forkant. I tillegg til at vi tar markedsandeler er veksten drevet av økning innen strategisk rådgivning, kreative tjenester og alt knyttet til det digitale. Til sammen sto disse områdene for omtrent to tredjedeler av inntektene i 2015, sier Mittet.

Starcom ble kåret til «Årets Mediebyrå» i Kampanjes Byråprofil, for tredje året på rad og  har også gjort det bra på flere andre kåringer sist med gullet for Mercedes-Benz i Festival of Media Global.

Vant Zlatan
Selskapet som jobber med kunder Telenor, Storebrand, Bertel O Steen og Circle K.

- Starcom har vunnet flere internasjonale oppdrag som ledes fra Oslo. Varner Ibrahimovic sitt nye klesmerke, A-Z, i 11 land og Statoil Fuel & Retails merkeskifte til Circle K i åtte markeder.  Vi ansatte 22 nye i 2015 og teller nå 90 ansatte, sier Mittet.

Byrået har dermed vokst kraftig de siste fem-seks årene. I 2010 hadde Starcom en medieomsetning på drøye 500 millioner kroner og talte 29 ansatte. Byrået har dermed tatt tregangeren på ansatte og byråinntekt og doblet medieomsetningen.

Når det gjelder det programmatiske, så sier Mittet det jobber rundt ti personer med denne nye formen for reklamekjøp i dag.

- Enn så lenge utgjør området bare noen prosent av våre inntekter, men området er i vekst og det er viktig for kundene våre. Når det gjelder åpenhet og programmatic så har en åpen forretningsmodell, og vi har heller ingen tradingdesk hvor denne gråsonen vel er mest aktuell, sier Mittet.