Retail-byrået Fjeldheim & Partners gikk på en solid smell i 2015. Byråinntekten falt fra 89,3 millioner kroner i 2014 til 63,3 millioner kroner i 2015.

- 2015 var ikke like bra som 2014 - det betyr bare at vi må bli flinkere. 2015 kan vel regnes som et overgangsår for Fjeldheim & Partners, hvor det var store endringer både internt og også i forhold til enkelte kunder. Det har vært endringer på eiersiden, samtidig som enkelte kunder har valgt andre samarbeidspartnere og nye kunder er kommet til, sier daglig leder Ståle A.M. Østhaug i Fjeldheim & Partners til Kampanje.

Da byrået la frem sine tall for 2014, kunne de vise til en resultatforbedring på 41 prosent. I år må de notere seg en tilbakegang på hele 62 prosent.

- Dette kom ikke som noen overraskelse, 2014 var et veldig godt år med flere store produksjoner, som vi visste ville være vanskelig å matche. Vi har dermed jobbet hardt i 2015 for å søke å komme sterkt tilbake i 2016. Basert på tallene per Q2 2016 ser vi ut til å ha lykkes med dette og flere store jobber har kommet vår vei de siste månedene, sier Østhaug.

Les også: - Verdensmestre passer ikke her

Maxbo lukket døra
Av kunder som forsvant i fjor og tok med seg omsetning ut av døra, trekker Østhaug fram Maxbo som en viktig kunde.

- Jeg kan for eksempel nevne at Maxbo takket for følget, samt at det har vært noe mindre konseptutvikling og færre store produksjoner i 2015 - noe som ga oss lavere utnyttelse av vår kapasitet og som igjen ga svekket omsetning og resultat i forhold til 2014, sier han.

Men Rema 1000 har byrået klart å holde på kundelisten.

- Ja, Rema 1000 er fremdeles en hyggelig og viktig kunde. Årets kjempesuksess er «BurgerLab» som vi har vi laget sammen med dem, sier han stolt.

Av nye kunder som har kommet til siste året, nevner han Travel Retail Norway, Jernia, BaRe og Insignia.

- Selv om både omsetning og resultat falt i 2015 ser vi altså positivt på fremtiden og ser allerede at vi har kommet oss igjennom med fornyet kraft og et engasjert team.

- Fjeldheim fortsatt sentral
I fjor ble det kjent at byråets grunnlegger Tomm Fjeldheim trakk seg som eier og byråleder, men Fjeldheim har fortsatt å ha en relasjon til byrået han selv startet.

- Tomm Fjeldheim fortsatt en sentral skikkelse i Fjeldheim & Partners. Vi har også reorganisert vår interne partnerskapsmodell og fått inn flere partnere på eiersiden og har stor tro på at også dette vil bidra til ytterligere innsats for vekst, sier Østhaug.

Partnere i byrået er i dag er foruten Østhaug; Stuart Granlund-Jones, Bjørn Kulseth, Rune Dyran, Hege Wilhelmsen, Richard Cartwright, Eivind Solberg, Eilif Kiland, Lasse Maugesten og Henning Figenschou.

Her er alle tallene for 2015 for Fjeldheim & Partners. Alle tall i millioner kroner.

Fjeldheim & Partners 2015 2014 Endring i %
Omsetning 80 125,5 -36
Driftsresultat 9,2 25,9 -65
Resultat før skatt 10 26,2 -62