Etter det Kampanje kjenner til er holdingselskapet til Thomas Høgebøl og private equity-fondet Capman, North Alliance, i ferd med å gjennomføre et større oppkjøp i Danmark.

North Alliance, som teller store og kjente byråer som Making Waves, Åkestam & Holst og Anorak, har i løpet av kort tid bygget seg opp til å bli en av de største nordiske spillerne på det internasjonale kommunikasjons- og markedsføringsmarkedet med en omsetning på én milliard kroner.

Selskapet har også vært sentral med tanke på de store omveltningene som har skjedd på det norske og svenske markedet de siste årene.

 I Danmark er North Alliance allerede til stede med reklamebyrået &Co, men Kampanje har grunn til å tro at byråfamilien til Thomas Høgebøl nå også medvirker til en tilsvarende utvikling på det danske markedet.

Nylig kjøpte blant annet det WPP-kontrollerte selskapet AKQA opp digitalbyrået Dis/Play og det danske IT- selskapet KMD kjøpte markedsføringsbyrået In2Media. Nå knyttes også North Alliance til en storhandel i Danmark.

- Kan du bekrefte eller avkrefte at North Alliance gjøre ytterligere oppkjøp i Danmark?

- Det skjer mye i Danmark og vi har utover suksessen med &Co også etablert oss med Great Works, Bold og konsulenthuset Clay. Vi ser på flere spennende selskaper, uten at vi vil bekrefte noe oppkjøp ennå, sier Høgebøl til Kampanje.

Vokser i Danmark
North Alliance og Høgebøl har på kort tid etablert seg stadig sterkere på det danske markedet med andre ord og i samarbeid med North Alliance har &Co i Danmark gått fra å være 28 danske ansatte da North Alliance kjøpte byrået i 2014 til dagens 90 ansatte.

Selskapet har nesten tredoblet omsetningen etter at North Alliance kom inn på eiersiden fra 35 millioner danske kroner til fjorårets 85,6 millioner kroner (se tabell i bunn av saken).

Byråinntekten var i 2016 på 45,6 millioner danske kroner. 

- Det å bli en del av North Alliance-familien har vært en eneste lang opptur. Vi fikk være oss selv, men med helt annet internasjonalt potensiale. Vi fikk tilgang på kapital, en utfordrende sparringspartner i Thomas Høgebøl og kollegaer på begge sider av Atlanterhavet. Resultatene lot ikke vente på seg, sier administrerende direktør i & CO, Mikael Jørgensen, til Kampanje.

- Gjorde rent bord i Cannes
Reklamebyrået nyter noe av den samme posisjonen i Danmark som det Try Reklamebyrå har i Norge og byrået er er ifølge &Co-sjefen Mikkel Jørgensen i dag «Nordens mestvinnende reklamebyrå». Byrået vant hele 12 løver under siste Cannes-festival, 13 priser fra siste Clio Awards og to av 24 i årets Facebook Awards.

Les også: Prisfest for NOA i Cannes – betyr ekstremt mye for en så ung familie

Byrået har også vunnet «Årets Byrå»-kåringen i Danmark flere år i tillegg til en rekke andre priser og har under North Alliances ledelse tredoblet omsetningen til byrået.

- &Co har fått en enorm internasjonal anerkjennelse. De gjorde rent bord i både Cannes og Clio og er optimalt rigget for videre vekst i året som kommer. Som Nordens mestvinnende byrå og et av selskapene som virkelig jobber på tvers av kompetansen som ligger i NoA-familien, er de et av verdens mest spennende byrå om dagensier Høgebøl.

&Co er kanskje mest kjent for å stå flere store reklamefilmsuksesser for danske TV2 og prisverktøyet Momondo. Filmene er sett henholdsvis over 300 millioner og 500 millioner ganger.

Momondo-filmen ble i The Holmes Report kåret til den sjette beste reklamefilmen i verden.

Etter oppstart i januar 2014 har NoA startet og kjøpt opp en rekke selskaper i Norden og USA og består nå av totalt syv selskaper i tillegg til å være medeier i to. Capman eier fremdeles drøyt 60 prosent av aksjene, mens over 100 partnere eier de resterende aksjene.

Byrågruppen har på knappe fire år bygget seg opp til en omsetning på én milliard kroner i 2016 og jobber med kunder som Norgesgruppen, SAS, Ikea, SatsElixia, Telenor, Fifa, Momondo og If.

Her ser årstallene til det danske byrået &CO. Alle tall i millioner danske kroner. 

&Co  2016 2015 Endring i prosent
Omsetning 85,6 71,2 + 20,2
Driftsresultat 6,8 4,1 + 65,8
Resultat før skatt 6,7 3,9 + 71,8