Mediebyrågrupperingene Dentsu Aegis Network er i mål med jakten på ny byråleder i Vizeum etter at Camilla Grund for et halvt år siden takket for seg i byrået. Dentsu Aegis Networks driver i Norge de to mediebyråene Carat og Vizeum, hvorav sistnevnte er det minste av de to.

Les også:  Camilla Grund gir seg som Vizeum-sjef - slutter med knallresultat

- Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på spennende utfordringer i Vizeum. Vizeum er et selskap med store vekstplaner og en sterk byrågruppe i ryggen. I tillegg er det en særdeles ambisiøs, kompetent og energisk gjeng, som jeg ser frem til å bli kjent med. Vizeum har et sterkt digitalt miljø, med en spennende kundeportefølje, som jeg er både ydmyk og glad for å få jobbe med, sier den byrålederen i Vizeum, Kristin Brimi.

- Hvordan blir det å ta skrittet opp til å bli byråleder og dermed få ansvaret for et helt byrå?

- Jeg kommer fra stillingen som digital direktør, men jeg brenner for å se helheten og sikre at alt henger sammen med alt, så det passer meg veldig fint. Det er helt klart et stort ansvar og en utfordrende jobb å gå til, men aller fremst er den spennende med tanke på å få bidra til fortsatt utvikling av det sterke kompetansemiljøet som er i Vizeum, sier hun. 

- Kommer det til å bli mer ledelse og mindre operasjonell jobbing i din nye stilling?

- Nei, i Vizeum jobber vi alle kundenært og det kommer til å gjelde meg også. Det er faktisk en av de tingene jeg gleder meg aller mest til; å få sitte tettere på de faglige utfordringene. Og i et byrå som Vizeum tror jeg det er helt nødvendig å kunne manøvrere begge deler; å lede både byrået - og kundene - i den digitale økonomien.

- Var klar for andre utfordringer
Kristin Brimi kommer fra stillingen som digital direktør i Mediacom hvor hun har jobbet de siste årene, men hun har også erfaring fra både Schibsted og IUM og det Dentsu mener er en «betydelig kompetanse innen byrådrift, digital innovasjon, digital arbeidsstruktur og tilhørende digital kompetanseheving på tvers av plattformer.»

- Vizeum skal ha en tydelig profil fremover, med en tydelig digital edge som kontinuerlig utfordrer markedet, sier hun.

- Var det aldri aktuelt å ta skrittet helt til topps i Mediacom?

- Jeg har hatt fantastiske og lærerike år i Mediacom og stadig fått tre inn i nye roller med nye ansvarsområder. Men etter syv og en havlt år var jeg klar for andre utfordringer og jeg tror helt klart at et miljøskifte kan være sunt i blant, så for meg var det aldri aktuelt å søke den retningen, sier hun. 

Fjerde sjefen på fem år
Det har vært mange sjefer i Vizeum de siste årene og da Camilla Grund takket for seg i fjor sommer var hun den tredje sjefen som sluttet på fem år. Etter at Paal Fure ble konsernsjef for hele Dentsu Aegis Network Norge i 2012, har Vizeum foruten Grund selv vært ledet av både Tor-Arne Fosser og Sverre Vinje. Nå er altså turen kommet til Kristin Brimi som den fjerde Vizeum-sjefen under Fures ledelse.

- Det har vært mange før deg som har prøvd seg i byråleder-stolen i Vizeum de siste årene, har du noen tanker om det?

- Jeg synes det er vanskelig å kommentere på mine forgjengere. Jeg har vært igjennom en solid og ryddig prosess med Dentsu Aegis Network og jeg har tenkt meg nøye om før jeg takket ja til denne stillingen, så dette er virkelig en oppgave jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Kristin Brimi.  

Stensson: - Vi har vurdert mange
Ifølge den nye byråsjefen i Dentsu Aegis Networks og tidligere toppsjef i Carat, Pelle Stensson, sier Brimi «overtar et av Norges ledende digitale markedsføringsmiljøer med en meget sterk og fremtidsrettet kundeportefølje». Han viser til kunder som for eksempel Norwegian, Mondelez og Vipps og byrået vant senest i høst globale kunder som Hurtigruten og Sjømatrådet, samt Posten Norge/Bring i de nordiske markedene.

- Vi er veldig fornøyde med at Kristin Brimi har valgt å takke ja til oss. Det har vært en grundig prosess med mange potensielle kandidater. Vi har vurdert mange ambisiøse, flinke og spennende kandidater, men til slutt var det tydelig at Kristin var best til å lede Vizeum, sier Pelle Stensson i Dentsu Aegis Network.

Stensson mener det er «et kvalitetsstempel» at Brimi har erfaring fra et «så sterkt byrå som Mediacom».

- Vi har valgt Kristin basert på hennes byråerfaring og hennes tunge digitale erfaring fra Schibsted, IUM og Mediacom. Det å lede et så stort byråmiljø som Vizeum er krevende, og vi ser en veldig god match mellom dagens krav til en leder og Kristins kompetanseprofil. At hun i tillegg har erfaring fra et så sterkt byrå som MediaCom, er i våre øyne et godt kvalitetsstempel, sier Stensson.

Kristin Brimi startet i stillingen denne uken.