Ett år etter at Will Ferrell gikk til frontalangrep på det norske elbilforspranget og ville «slå Norge i trynet» i en Super Bowl-reklame for General Motors, er Hollywood-stjernen aktuell i en reklamefilm for en nordisk annonsør. Denne gangen er det bankmarkedet som har fanget Ferrells interesse. Som investor i fintech-selskapet Lunar blir han både medeier og selskapets ansikt utad.

Det skriver Lunar i en pressemelding.

- Jeg er begeistret over å være med på oppdraget til Lunar med å gi forbrukere og virksomheter mer makt over egne penger. Ved å bli en del av Lunar utvider jeg engasjementet mitt i Norden, som ligger mitt hjerte nært (Ferrell er gift med den svenske skuespilleren Viveca Paulin, red. anm.). Nordiske folk er smarte, sexy og lei av å la andre ta kontrollen over deres egne penger. Lunar er en digital disruptiv kraft i finansindustrien og leder an forandringene på tvers av landegrensene, sier Ferrell i meldingen. 

Lunar er en digital bank som ble etablert i Danmark i 2015. De er også til stede i Sverige og Norge. Av totalt 400.000 kunder, er 70.000 norske.

- Det er fantastisk å kunne ønske Will Ferrell velkommen til Lunar. Våre eiere og ansatte kan nesten ikke vente med å utvikle merkevaren vår sammen med ham. Våre kunder kan forvente seg flere produkter og funksjoner i appen og håndtering av penger forklart på helt nye måter, sier Ken Villum Klausen, administrerende direktør og Lunar-grunnlegger.

I 2021 hentet de inn 2,1 milliarder kroner i frisk kapital i den såkalte Serie D-runden, ledet av Heartland, Kinnevik og Tencent.