En ny månedsvinner er kåret og det er DNB og reklamebyrået Try som stikker av med sølvfisken for juli måned med en reklamefilm der landets største bank tar likestillingskampen til fotballbanen.

- Sølvfiskvinneren for juli er en film som løfter et viktig og svært aktuelt tema som har engasjert bredt, både i Norge og globalt. Med utgangspunkt i vårens kanskje sterkeste og mest omtalte tale, Lise Klaveness sin kraftfulle kritikk av Fifa og Qatar-VM, har DNB spilt videre på viktigheten av likeverd og like muligheter i fotballen og i samfunnet. Vi mener at DNB har lykkes med å lage en film som blir lagt merke til og husket, sier juryen.

I filmen tar DNB i bruk lydsporet fra fotballpresidentens historiske tale som i mars skapte overskrifter verden over og der Lise Klaveness ble hyllet for sin tordentale mot FIFA og Qatar-VM.  

- I fotballen er det et kapitalgap der menn får 90 prosent av ressursene. De 100.000 jentene som spiller fotball i Norge, får ikke de samme investeringene og treningstilbudene som gutter, sa Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB, til Kampanje da filmen ble lansert.

Les også: DNB tar likestillingskampen til fotballbanen med Lise Klaveness' tordentale

Årets jury i TV 2s reklamefilmkonkurranse «Gullfisken» ledes av daglig leder i Pol, Therese Becke. Med seg på laget har hun direktør for informasjon og marked i Infinitum Randi Varberg, produsent i Bacon Oslo Øystein K. Dyb, markedssjef i Kiwi Jacob Rolland, art director i Mint Creatives Tone Humblen, kreativ leder i Morgenstern Anders Muurman Holm og markedsdirektør i Posten Monica Solberg.

Det er reklamebyrået Try som står bak med filmen som er en videreutvikling av kampanjen #huninvesterer. Filmen kom som en følge av at det norske landslaget skulle spille kamp mot New Zealand og DNB tok på seg jobben med å fylle Ullevaal.

På Try-teamet finner vi Benedicte Svartdahl Killi, Petter B. Jahre, Matias Sandvik, Egil Pay, Kristina Skogen og Vilje Mohn.

Her kan du se filmen med Lise Klaveness på nytt.