Som Kampanje omtalte tidligere i dag, er Pol ett av tre byråer som har sikret seg ny rammeavtale med Norsk Helsenett. Nå er de klare med sin første leveranse i den nye avtaleperioden og det er det er en dyster satstistikk som danner bakteppet for briefen.

Totalt 482 menn døde i selvmord i fjor ifølge tall fra Dødsårsaksregisteret. Da NTB omtalte disse tallene tidligere i år, kunne de slå fast at ikke siden 1990-tallet har så mange menn tatt sitt eget liv.

Den nye kampanjen skal oppfordre folk til å snakke om selvmordstanker. Det kan redde liv ifølge Helsedirektoratet. Målgruppen er derfor ikke bare dem som sliter, men alle pårørende rundt.

- Målet med kampanjen er å senke terskelen for å spørre direkte om man er bekymret for noen i sin omgangskrets. Det er i tillegg et mål at flere skal søke hjelp ved selvmordstanker og psykiske vansker, sier Jakob Linhave, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Pol har tatt utgangspunkt i mørket og skyggene som henger over folk med selvmordstanker, og hva man kan se etter av tegn, spørre om, og lytte til for å lyse opp verden for dem.

- Det er ikke hver dag vi jobber med et så vanskelig men viktig tema. Nå lever vi i en tid hvor selvmord kan ramme i de aller fleste kretser, så det føles godt å vite at det tas store grep for å motarbeide dette. Om det kan hjelpe bare ett menneske, blir vi fornøyde, sier Sindre Johnstad og Erlend Løfald, kreatørene som står bak kampanjen i Pol.

Filmene er produsert av Fantefilm med Marius Holst på regi. Hovedfilmen skal gå nasjonalt på kino, mens den taktiske delen av kampanjen i første omgang vil gå regionalt på digitale flater i Midt-Norge, samt på utendørsflater i Trondheim. Deretter står resten av landet for tur utover 2023.

Se hovedfilmen her: