I dag ble det kjent at Sparebank1 dropper satsingen på Mcash til fordel for et samarbeid med DNB og Vipps.

Les mer: Sparebank1 skroter mCash - går til Vipps

Hos Danske Bank innrømmer Knut Anders Wangen, som er leder for Mobile Pay, at de er overrasket over Sparebank1s valg.

- Det er helt klart overraskende at de har valgt DNB. Vi ser at Mcash har hatt en litt vanskelig situasjon i markedet, siden de verken har en nordisk profil eller har den dominerende posisjon i Norge – da får man en posisjon sånn litt midt i mellom. Vi har hele tiden hatt en utstrakt hånd til alle aktører i markedet, sier Wangen til Kampanje.

Men likevel sier Wangen at det ikke er overraskende at det skjer konsolidering i markedet for betalingsløsninger.

- Vi er jo godt kjent med den retningen dette markedet nå tar. Vi tok et ganske likt valg i oktober i fjor, da vi skilte ut Mobile Pay i et eget selskap og inviterte med andre banker som partnere. Nordea var den første. Etter det har samtlige banker i Danmark blitt partnere.

- Vi må jo gratulere DNB med en flott avtale. Dette er et valg vi forstår at DNB gjør. Vi skulle gjerne sett at bankene ønsket å slutte opp om Mobile Pay som betalingsprodukt, men de valgte DNB, sier Wangen.

Han forteller at dette ikke betyr at Mobile Pay skrinlegger sine planer.

- Mobile Pay har hele tiden hatt en ambisjon om å etablere noen felles, nordiske standarder for mobilbetaling. Derfor har vi vært opptatt av allianser og partnerskap. Blant annet står løsningen Swish sterkt i Sverige, og på samme måte som vi tar dialogen med dem, så ser vi det som naturlig også å ta en dialog med DNB og Vipps for å skape en mulighet for vennebetalinger på tvers av landegrensene, sier han.

- Er dere skuffet?

- Vi skulle jo helst ha sett at bankene svarte på den invitasjonen vi hadde i markedet, men når det er sagt, er det positivt for den videre utviklingen av mobilbetalingsløsninger i Norden. Konsolidering er nøkkelen til å skape gode kundeløsninger, mener Wangen.

- Hva vil dette ha å si for konkurransesituasjonen?

- Konkurransen har blitt tøffere, det er det ingen tvil om. Samtidig har vi det som av mange er beskrevet som det beste produktet. Vi har fremdeles en nordisk ambisjon, sier han.