Det var midt i sommerferien at mobilselskapet Telia kjøpte eieren av bredbånds- og kabel-tv-selskapet Get, for 21 milliarder kroner.

Fredag kom godkjenningen fra Konkurransetilsynet - som gjør at det norske markedet får et nytt mobil-, internett- og kabel-tv-selskap med en omsetning på nesten 14 milliarder kroner, 2,3 millioner mobilkunder, 420.000 tv-kunder, 370.000 bredbåndskunder og 2200 ansatte. Telia-sjef Abraham Foss kalte fredag transaksjonen for «en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie.»

- Sammen skal vi skape et nytt industrielt selskap som skal bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sa Foss før helgen etter

Dermed kan Telia og Get starte arbeidet med å slå de to selskapene. I pressemeldingen fra i sommer kom det frem at transaksjonen skal gi 600 millioner kroner i besparelser på inntektssiden og det Telia kaller «nettverkssiden».

- Vi har ikke satt noen dato, men vil jobbe suksessivt med det i tiden fremover. Det er først når vi har fått en klarering fra konkurransemyndighetene at vi for alvor kan begynne å jobbe tettere sammen og planlegge integrasjonen, sier kommunikasjonsdirektør i Telia, Henning Lunde.

Les også: Telia kjøper Get for 21 milliarder - danner ny gigant

Les også: Telia sluker Get: - Et svært spennende oppkjøp

Ikke alle var imidlertid like fornøyde med analysen til Konkurransetilsynet -  deriblant konkurrenten Ice.

Les også: Tele-konkurrent er skuffet - mener Get-oppkjøp skaper et «problematisk duopol»

- Vi har begynt å snakke sammen
Administrerende direktør i Get-konsernet, Gunnar Evensen, sier det er «for tidlig» å gå inn på hvordan sammenslåingen av de to selskapene skal finne sted - både hva gjelder ledelse, organisasjon og merkevarer.

- Det er fortsatt tidlig, men vi har begynt å snakke sammen og legger opp en prosess hvor vi skal definere hva slags selskap dette skal være. Dette blir ikke en klassisk integrasjonsprosess, men en prosess der vi skal jobbe både med Telia Norge og Telia Group for sette dette nye selskapet sammen på en optimal måte, sier han.

Evensen som har ledet Get i flere år og gjennom flere store transaksjoner, sier han sammen med «noen av sine nærmeste» vil delta i dette arbeidet som vil inkludere Telia Norge-sjefen Abraham Foss, men også toppsjefen for hele Telia-konsernet, Johan Dennelind.

- Hvor lang tid skal dere bruke på dette arbeidet?

- Det har vi ikke bestemt oss for enda, vi starter egentlig nå, sier Evensen.

Brukte 30 milliarder på én måned
Det var i sommer at man for alvor så resultatet av Telias store shoppingrunde. Først kjøpte telegiganten Get for 21 milliarder kroner før svenskene la nye ni milliarder på bordet for den største, svenske kommersielle tv-kanalen TV4.

- Vil TV4-kjøpet være en del av jobben dere nå skal gjøre med å samle de to selskapene? 

- TV4-transaksjonen er ikke så direkte relatert til den norske virksomheten, så svaret på det blir nei. Men dersom transaksjonen går igjennom, vil dette være noe man ser på i det store bildet og på et gruppenivå, sier han.

- Skal bare være en leder
Han sier det fremover fortsatt blir «business as usual» og det vil skje mye spennende både i Telia og i Get under de to respektive lederne.

- Vi har ikke dårlig tid, men skal finne ut hvordan dette kan gjøres på en skikkelig måte. Vi skal finne den riktige formen på prosessen.

- Blir det plass til både Abraham Foss og deg i det nye selskapet?

- Det skal bare være én leder i Norge, så hvordan det blir er, noe av det vi skal se på. Ingenting er bestemt i dag. Men både Abraham og jeg er veldig på ballen i forhold til den jobben som nå skal gjøres og vi jobber veldig godt sammen med tanke på å bygge opp det nye selskapet sammen og dra veksler på hverandres kompetanse. Vi gleder oss veldig til å gå i gang med dette, sier han.