NoA-selskapet Making Waves ble kåret til best på likestilling da She Index ble offentliggjort i dag.

Kåringen evaluerer både kjønnsbalanse og rutiner for likebehandling, og det var tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland som overrakte prisen til Kristine Bjørnstad, daglig leder, og Hans Olav Hellem, HR-direktør, på She-konferansen i Oslo Spektrum.
 
- Likebehandling har vært høyt på agendaen til Making Waves i mange år, så det er skikkelig hyggelig å få en slik utmerkelse, sier Kim Ydse Krogstad, leder for NoA Norge. 

- Samtidig er vi både overrasket og ydmyke over å havne øverst på listen. Vi vet jo at Making Waves har en sterk kultur for likestilling, men samtidig ligger det nok i DNA-et vårt å være litt selvkritiske, fortsetter han.

She Index har tidligere blitt vunnet av selskap som Schibsted og DNB. Dette er første gang et kreativt teknologiselskap går helt til topps i kåringen.

- Det er jo en kjent sak at maktbalansen i vår bransje tradisjonelt sett har vært ganske skjev, til fordel for menn. Det er det altså mulig å gjøre noe med, selv om det tar tid, sier Krogstad.
 
Kristine Bjørnstad har tatt over som daglig leder for Making Waves i Norge etter Krogstad, som fortsetter som leder for NoA Norge.
 
- Dette er jo en veldig fin tid å overta som leder for Making Waves, for denne prisen er virkelig viktig for oss, sier Bjørnstad.
 
- Vi har i lang tid jobbet strukturert med mangfold når vi rekrutterer, og vi har en ledelsesfilosofi og kultur som promoterer likebehandling. Mangfold er rett og slett en viktig del av vår strategi. Og ikke minst - vi walk the talk.

Her er de ti beste selskapene i She Index 2020. Les mer her.

1. Making Waves (95 poeng)

2. Telenor (92 poeng)

3. Obos (91 poeng)

4. Otiga Group (91 poeng)

5. Schibsted (90 poeng)

6. Sparebanken Sogn og Fjordane (90 poeng)

7. Entra (89 poeng)

8. Grieg Seafood (88 poeng)

9. Nordea Liv (88 poeng)

10. Equinor (88 poeng)