Den tidligere PR-toppen Rune Mørck Wergeland har opprettet et eget selskap som skal drive med byråmegling. Det nye selskapet vil hete Byråvalg og blir en del av det nordiske nettverket Anac (Agency Search) som igjen er del av det internasjonale nettverket AdForum.

Mørck Wergeland håper å fremstå som et uavhengig miljø som bistår norske reklamekjøpere når de skal velge for eksempel reklamebyrå. Han kan fortelle at han allerede har løst slike oppgaver for reklamekjøpere gjennom sitt ordinære rådgivningsselskap.

- De fem største reklamekjøperne kan kanskje dette selv, tror han. Målgruppen er derfor andre, store reklamekjøpere med markedsføringsbudsjetter på tosifret millionbeløp, sier han.

Vil unngå PR
Rune Mørck Wergeland understreker at han kommer til å holde seg unna PR-pitsjer.

- Jeg gjør ikke PR-pitsjer, sier han.

Årsaken er den nære tilknytningen til denne delen av norske medie- og kommunikasjonsbransjen.

- For å kunne rådgi reklamekjøperne på byråvalg må kunnskapen om byråene være høy og oppdatert, sier Mørk Wergeland.

- Jeg følger med på hvem som leverer hva og har møter med reklamebyråene. Her lærer jeg mye - det er mye som ikke står på papiret, og som markedssjefen går glipp av, sier han.

- Potensialet er der
Prisen for å bruke tjenestene vil variere, og påstanden fra de fire nordiske representantene er at det vil lønne seg å bruke deres tjenester, fordi resultatet vil bli bedre.

- Vi selger ikke search-prosesser for mindre enn 50.000 euro, sier Dan Hestbæk, som er den danske representanten i nettverket.

Men Rune Mørck Wergeland sier at de norske prisene ikke nødvendigvis kommer til å ligge der. Han anslår at kostnadene vil ligge på fra et par titusen opptil et par hundretusen.

- Hva er ditt mål for norske Byråvalg?

- Jeg velger å ikke sette noe mål. Men potensialet og behovet er der, sier Mørck Wergeland .

Endelig i Norge
Anac som nettverk har eksistert i fire år,og har frem til nå bestått av representanter i Sverige, Danmark og Finland. Bobo Seifert, som er den svenske representanten i nettverket, forteller at de mange ganger i løpet av de fire årene har forsøkt å få en representant i Norge.

- Nå har vi endelig fått en representant i Norge. Vi har tro på at markedssjefer har et annet fokus når det gjelder byråvalg enn oss som er byråmeglere. Jeg har vært med på 50.000 pitsjer, mens den gjennomsnittlige markedssjefen kanskje har vært med på ti, sier Seifert til Kampanje.