Tidligere denne uken ble det kjent at Try Reklamebyrå kapret Hafslund som kunde. Nå er det klart at også Solo velger seg Try i det nye året og reklamesjef Kjetil Try har dermed fått en pangstart på det nye året. Kjetil Try sier til Kampanje at de er godt fornøyde med å ha fått brusgiganten inn i stallen og for Try selv blir det gjensyn med norske nasjonalskatten.

- Det sier seg selv at dette blir spennende. Jeg jobbet med Solo for 25 år siden. Slagordet fra den gang, «Gult er kult», er vel et av de få fra den tiden som huskes enda, sier Kjetil Try til Kampanje.

Stjernelag
Men denne gangen er det ikke Try selv som skal jobbe med den gule drikken. Ringnes og Kjetil Try slipper til de nye reklamestjernene og sist års Gullfisken-vinnere Karin Lund og Øystein Halvorsen.

- Nå er det yngre folk enn meg som skal ta det kreative hovedansvaret denne gangen, og det kan sikkert være en god ide for et produkt som i stor grad må treffe hos ungdom, sier Kjetil Try.

Solo har tidligere hatt McCann som samarbeidspartner, men markedsdirektør i Ringnes Anders Røed sier selskapet nå vil splitte kontoen på både McCann og Try. McCann vil derfor fortsette å jobbe med Ringnes, som har Solo-merket i stallen.

- Dette er helt udramatisk. Vi har jobbet med ett reklamebyrå - McCann - men ønsker å ha to byråforbindelser. Try skal jobbe med Solo, og McCann jobber videre med andre merker, som Imsdal og Farris. Vi ønsket å jobbe med Try, men da også med det teamet vi nå skal jobbe sammen med, sier markedsdirektør i Ringnes, Anders Røed, til Kampanje.

Ambisjoner om vekst
Røed sier han har store forhåpninger til det nye reklameteamet som vil bestå av konsulent Eivind Moe, prosjektleder Cecilie Thue, Bjørnar Buxrud (tekst) og Dennis Tønnkvist (AD) i tillegg til Lund og Halvorsen.

- De er alle sammen veldig erfarne og flinke folk. De har gjort veldig mye bra, også for andre annonsører tidligere. Vi gleder oss veldig til å jobbe sammen med de fremover. Sammen skal vi utvikle et nytt kommunikasjonskonsept for merket, som vil bli lansert i løpet av første halvår, sier Røed.

- Hvilke utfordringer har Solo fremover?

- Solo går faktisk veldig bra. Vi tar markedsandeler og gjør det veldig godt i markedet. Men vi mener at potensialet er enda større, og har store ambisjoner om videre vekst.

Bruker mer på web
Solo kommer også til å øke medietrykket i 2011, forteller Rød.

- Vi kommer totalt sett til å ha en enda mer offensiv satsing i media i 2011 enn vi hadde i 2010. Det gjelder for alle merker, også Solo. Vi vil øke innvesteringene.

- Hvilke erfaringer har dere gjort dere det siste året når det gjelder mediemiksen?

- En vridning i kanalmiks har definitivt funnet sted. Vi bruker en stadig større andel av vårt budsjett på web. For Solo har vi tidligere anvendt mye av markedsføringsressursene på tv. Hvordan det vil bli fremover gjenstår å se, sier Røed.