Trygve Rønningen har i dag valgt å si opp sin stilling i MTG.

- Dette er en beslutning som har modnes over tid, men som er utløst av at jeg ikke er fornøyd med hva vi har prestert den siste tiden. Jeg har fortsatt tro på at TV3 vil lykkes i sin langsiktige strategi, og det er med blandede følelser jeg forlater skuta, sier Rønningen.

Administrerende direktør Lasse Kokvik i TV3/Viasat 4 kommenterer:

- Vi starter nå jobben med å finne ny programdirektør i TV3/Viasat 4. Vi ønsker Trygve lykke til med fremtidige utfordringer og ønsker å takke ham for innsatsen han har gjort i selskapet, sier Kokvik.

TV3 hadde tidligere i år en tøff vår, der storsatsinger som «Landskampen» slet med å finne sitt publikum. TV3s markedsandel etter seks måneder i år var på 5,5 prosent mot 6,2 prosent i samme periode i fjor. Derfor satset TV3 stort på å slå tilbake denne høsten med rekordmange egenproduksjoner.

Les mer:

Kokvik: - Vi skal bli større

Så langt har tv-kanalen imidlertid ikke lykkes med noen av sine nye lanseringer. «Hotell Syden», «Frogner», «Dagens Mann» og «Fristet» hadde alle under 100.000 tv-seere i går.

Les også:

Blåmandag for TV3

Verst gikk det utover den utskjelte dokusåpen «Frogner» som kun trakk 72.000 seere. Også etablerte konsepter som «Robinsonekspedisjonen» og «Luksusfellen» har åpnet svakere enn tidligere sesonger. Senere denne uka er det premiere på storsatsingen «Spesialenheten» - en påkostet norsk dramaserie.