Rune Mørck Wergeland bygger opp et nytt og større PR-byrå med selskapet WergelandApenes. Den tidligere Burson-Marsteller-sjefen henter nå inn tre nye folk som alle blir partnere i byrået som skal levere strategi- og kommunikasjonstjenester med fokus på corporate og markeds-PR. De tre nye partnerne der har ifølge Mørck Wergeland en solid posisjon i det norske markedet. To av dem var i tillegg sentrale i etableringen av PR-operatørene.

- Dette er drømmeposisjonen. Det korresponderer med hva norske og nordiske kunder etterspør, både i volum og faglige utfordringer. Jeg er stolt som en hane over å få være på et slikt lag, sier partner og disponent Rune Mørck Wergeland.

De nye partnerne blir Gard Johansen, Christine Ekern og Joakim Frenning Larsen. Ifølge sjefen selv Rune Mørck Wergeland og partner Martin Apenes har selskapet nå partnere med mer enn 100 års kommunikasjonserfaring.

De tre nyansatte har lang fartstid fra en rekke forskjellige PR-byrår i Norge. Johansen har i tillegg til å være med oppstarten av PR-operatørene vært innom både JKL Oslo og Burson-Marsteller.

- Et kontinuerlig godt PR-håndverk flytter både makt og paller. Kombinasjonen av vårt intense mediekonsum og stadig mer nådeløse målgrupper, gjør at aktører som ikke proaktivt deltar i samfunnsdebatten og forteller de gode historiene har stø kurs for et omdømmemessig havari. Våre kunder må forlange ekspertise i både kjøpte, eide og fortjente kanaler, sier Johansen, som allerede har fått en god stol på kontoret, sier Gard Johansen.

Også Christine Ekern har bakgrunn fra PR-operatørene.

- I WergelandApenes har jeg møtt en helt spesiell kombinasjon av erfaring, faglig dyktighet og glødende engasjement for kundene og deres problemstillinger. Jeg gleder meg til å løse nye kommunikasjonsutfordringer sammen med dette laget og til å delta i videreutviklingen av selskapet, sier Ekern.

Joakim Frenning Larsen kommer fra stillingen som daglig leder i Iteo Consulting.