HBO Nordic, som er et samarbeid mellom HBO og Parsifal International, har fått en trøblete oppstartsfase. Først ble lanseringen utsatt på ubestemt tid. Deretter kom HBO Nordic på kant med markedsføringsloven og potensielle kunder da det ble kjent at de ville operere med en bindingstid på 12 måneder. For én måned siden kunne HBO Nordic endelig invitere de første kundene inn, men da kun IPTV-kundene til TeliaSonera i Sverige.

Tirsdag kom de første norske kundene på plass, men denne gangen kun de med Samsung TV.

Det får flere av HBO Nordics 114.000 Facebook-fans til å rase.

«Det er jo en katastrofelansering!!! Her skulle det gjøres ordentlig, og dere skulle lansere på masse ulike plattformer, også lanseres det til samsungs smarttver og nettbrett?» skriver en.

«Begynner å lure på om HBO er en vernet bedrift. Ser ikke ut som dere har en smaleste ide om hva dere holder på med,» skriver en annen.

«Hele HBO nordic er en flopp. Noen burde bruke dette til hovedoppgave i markedsføring under kategorien "hvordan ikke gjøre det" og "hvordan tirre og irritere kunder",» lyder oppfordringen til en tredje.

Også i Sverige er reaksjonene svært krasse, skriver SvD.se.

- Antiklimaks
Redaktør i Digi.no, Sigvald Sveinbjørnsson, forstår reaksjonene.

- Alle trodde det skulle bli et skikkelig bikkejslagsmål mellom Netflix og HBO Nordic om brukerne, men det har blitt et lite antiklimaks. Det som har skjedd har vært at Netflix fikk veldig mye av momentumet alene. Jeg tror en del folk er litt skuffet, både av utvalget til Netflix og at HBO Nordic har drøyd, sier han til Kampanje.

Han tror lanseringen av HBO Nordic på kort sikt kan skade HBOs merkevare i Norge.

- HBO har en fantastisk merkevare. De står bak serier som nordmenn elsker, men det er klart dette er skadelig, fordi de er litt høye og mørke og amerikanske. De har ikke klart å innfri de forventningene som ble skapt. Det kan være rettferdig, fordi de har ikke skapt dem selv, men det er typisk amerikanske selskaper. De sier minst mulig og det kan slå tilbake på dem.

Vil ikke kommentere
- Hvorfor tror du lanseringen har drøyd?

- Den nærliggende forklaringen er at de har slitt med å få teknikken til å fungere. Jeg mistenker det, men det er bare en spekulasjon fra min side. Det viktigste er at de som skal bruke tjenesten er fornøyd og at det ser bra ut på skjermen. Det er utrolig viktig.

- Tror du de kan lykkes når de kommer i gang?

- Jeg tror de har en god sjanse til å få en del kunder. Men det handler mye om pris og hvilken brukeropplevelse de greier å levere. For det store publikum, så tror jeg ikke den støyen har vært så veldig viktig.

HBO Nordic skriver selv på egne Facebook-sider at de starter med en smal lansering for å kunne levere en tilfredsstillende streaming-opplevelse til alle, og at de vil øke mengden brukere hver uke.

Selskapet har ikke ønsket å svare på Kampanjes henvendelse i anledning saken.