Norges største dagligvarekjede, NorgesGruppen, har valgt Aegis Media Norge som nytt mediebyrå etter en større byråkonkurranse. Dermed avsluttes det mangeårige kundeforholdet til mediebyrået Mec. Det er de Aegis-eide byråene Carat og Vizeum som skal håndtere storkundens medieinvesteringer fremover.

Det bekrefter Norgesgruppen i ettermiddag.

- Vi har vært i en lang prosess for å kartlegge våre behov, utfordringer og muligheter. Etter en totalvurdering har vi nå kommet frem til at Aegis Media Norge er det beste alternativet for oss, sier Kjell Olav Mandt Larsen, administrerende direktør i NorgesGruppen Konsernanskaffelser.

- Carat og Vizeum har med dette sammen vunnet det klart største og mest prestisjefulle mediebyråoppdraget i Norge. Vi er veldig stolte og superglade men samtidig veldig ydmyke for oppgaven vi står foran, sier konsernsjef Paal Fure i Aegis Media Norge til Kampanje.

Les også:

Varsler nedbemanning

- Spontanfest
I ettermiddag sendte han ut en melding til de ansatte i Aegis om at de hadde vunnet kampen om storkunden. Den ble meget godt mottatt.

- Jeg har invitert til spontanfest og den har nettopp startet, sier Fure.

- Hvilke konsekvenser får dette for bemanningen?

- Vi kommer til å rekruttere en del personer, men vi har planlagt dette lenge og vel og har en forsvarlig plan når det gjelder håndteringen av kunden og bemanning. Vi går i gang med en oppbemanning, men det er ikke snakk om et tyvetalls årsverk. Vi har mange interne ressurser. Å ta over en kunde som NorgesGruppen er krevende, men vi er forberedt, sier Fure.

Etter det Kampanje forstår bruker NorgesGruppen opp mot en halv milliard i medieinvesteringer årlig. Kundeseieren innebærer at Aegis og byråene Vizeum og Carat vokser betydelig i omsetning.

- Vizeum, som har hatt en betydelig vekst de siste årene, vil vokse noe som en konsekvens av at Norgesgruppen blir vår kunde, og byrået etablerer seg tydelig i tetsjiktet blant byråene i Norge. Carat vil vokse betydelig. Hvorvidt de blir størst er avhengig av hvordan markedet utvikler seg.

- Største jeg har vært med på
Fure forteller at dette er en gledens dag i Aegis. Han beskriver kapringen av NorgesGruppen som et høydepunkt.

- Ja, dette er det helt klart det største jeg har vært med på siden jeg begynte i Aegis. Som sjef i Vizeum fikk jeg være med på en fantastisk reise med durabelig vekst, men ingenting er i nærheten av dette. Dette er i en klasse for seg selv.

Ifølge Fure starten kampen om NorgesGruppen i fjor sommer, selv om byråkonkurransen startet senere.

- For min del startet prosessen i fjor sommer mens byråkonkurransen har pågått i noen måneder, sier Fure.

- Pelle Stensson, som jobbet som kundedirektør i Mec, ble i fjor administrerende direktør i Carat. Var det begynnelsen på det som ble det store kundekuppet?

- Nei, det var det ikke. Stensson ble ikke sjef for Carat med det for øyet. Jeg ville ha den beste administrerende direktøren og det fikk jeg, svarer Fure.

- Store forventninger
NorgesGruppen begrunner at byråskiftet med at Aegis-grupperingen har en integrert konsernmodell på plass.

- Både størrelsen og kompleksiteten i våre behov gjør at vi legger beslag på betydelige ressurser hos vår samarbeidspartner. Det kan gjøre det utfordrende å samarbeide med kun ett mediebyrå. En konsernbasert betjeningsmodell åpner for større tilgang på ressurser og kompetanse på tvers, samtidig som den enkelte aktør sikres optimalisering av egne interesser. Vi har store forventninger med samarbeidet til Aegis, sier Mandt Larsen.

Han forteller at det 17-årige samarbeidet med Mec har vært innholdsrikt og fruktbart, men vil nå bli avrundet.

- Det at vi har hatt en så lang relasjon sier vel det meste om samarbeidsforholdet vårt og kvaliteten på det de har levert. Det vil alltid være med delte følelser man avrunder et så langt og tett samarbeid.

- Etter det Kampanje kjenner til har dere en medieomsetning på en halv milliard kroner i året. Kan du bekrefte det?

- Nei, det kan jeg ikke bekrefte.

- Var det andre byråer med i konkurransen?

- Vi har også sett på om andre byrågrupperinger kan tilby en konsernmodellsløsning, slik den vi nå har falt ned på. Det er det ikke mange som kan. Vi føler oss trygge på at Aegis er det rette valget for oss nå.

Det nye samarbeidet med Aegis Media Norge trer i kraft 1. juli i år.