Jon Inge Gullikstads selskap Brand Dayz er slått konkurs. Det skriver Finansavisen mandag denne uken. Gullikstad er kjent for flere kjendissatsinger. Blant annet står Gullikstad bak Ulvang-sokkene og Johaug-hanskene. Han har i tillegg samarbeidet med Kygo og Northug, og leder i dag Northug-selskapet Brand Assist.

- Bortfall av oppdrag i fjor har i et tøft marked medført en nedskalering av selskapet gjennom året og har gjort videre drift vanskelig. Selskapet fant ikke andre løsninger og begjærte oppbud, sier Jon Inge Gullikstad til avisen.

Brand Dayz har drevet med konsept- og produktuvtikling av varer innen sport, fritid og tekstiler. I 2022 gikk selskapet med millionoverskudd, men det siste året skal ha bydd på utfordringer for selskapet. 

Ifølge Finansavisen skal selskapets gjeld være på tre millioner kroner. Gullikstad sier omsetningen i fjor lå på 9,5 millioner kroner med et negativt driftsresultat.

- Det har over tid vært et tøffere marked og at noen gjør andre valg er noe vi må respektere, selv om dette for oss fikk større konsekvenser da vi ikke klarte erstatte dette bortfallet, sier Gullikstad.

På tampen av 2022 hadde selskapet ni ansatte. Fem personer var registrert som ansatt på konkurstidspunktet.