Med fire milliarder danske kroner på bok har Aller Media kjøpekraft så det holder. I sommer sikret det danske familieeide mediekonsernet seg full kontroll over mediehuset Dagbladet for om lag 300 millioner norske kroner. Nå er det klart at Aller kjøpt aksjemajoriteten i det danske reisebyrået Nyhavn Rejser og skal være en viktig del av mediekonsernets strategiplan for oppkjøp og investeringer fram mot 2015.

Aller Media i Danmark har sikret seg 70 prosent av aksjene i Nyhavn Rejser, som omsatte for 260 milioner danske kroner i 2012 og vil passere 300 millioner i 2013. Bakteppet for handelen og inntreden i et nytt forretningsområde er at endringene i mediemarkedet legger press på Aller Medias kjernevirksomhet. Derfor har Aller Media startet arbeidet med å peke ut nye forretningsområder innenfor og utenfor mediemarkedet hvor det er potensial til å skape synergier med mediekonsernets eksisterende kjernevirksomhet. Samme strategi følger Aller Media i Norge.

- Nyhavn Rejser har en meget sterk merkevare og er en sunn og attraktiv virksomhet som siden 2010 har hatt tosifret vekst. Vi ser en god strategisk match mellom vår kjernevirksomhet og Nyhavn Rejser, som sikrer en god plattform for fremtidig vekst og utvikling, sier norske Pål Thore Krosby, som administrerende direktør for Aller Media i Danmark, i en pressemelding.

Han fortsetter:

- Reiselivsbransjen passer godt til vår filosofi om å underholde, fordype og berike, og det er i begge bransjene et stort fokus på livsstil og opplevelser.