Debattredaktør og politisk kommentator i VG, Elisabeth Skarsbø Moen, forlater mediehuset i Akersgata - og pressen. Hun går over til PR-bransjen og blir ny rådgiver i kommunikasjonsbyrået Zynk, som ledes av Claus Sonberg.

- Evnen til å forstå norsk politikk og samfunnsliv, samt evnen til å sette agendaen og formidle tydelige og engasjerende budskap har en stor verdi i en verden preget av stadig større konkurranse om oppmerksomheten. Det gjelder enten man ønsker å skape endring internt i en organisasjon eller i virksomhetens rammebetingelser. Elisabeth har 16 års erfaring fra Norges ledende politiske, digitale og agendasettende redaksjon, VG. Det gjør henne til et spennende tilskudd til rådgiverteamet i Zynk, sier daglig leder Claus Sonberg i Zynk i en pressemelding.

Skarsbø Moen har de siste årene vært en profilert kommentator i VG og har vært debattredaktør siden 2009. Hun er ogs¨leder av Stortingets presselosje og har skrevet politiske biografier om Carl I. Hagen, Jens Stoltenberg og Ola Borten Moe. Den siste biografien skapte bølger i pressen. Nå forlater hun den politiske journalistikken til fordel for PR-bransjen.

- Jeg er veldig stolt av å bli en del av Zynk og glad for å få jobbe sammen med mennesker med lang erfaring og stor kunnskap. Selskapets verdier og metode å jobbe etter er årsaken til at jeg ønsker å jobbe akkurat her. Zynk var rådgivere og pressekontakt for 22. juli-kommisjonen og utarbeider nå analysen som ligger til grunn når kommunikasjonsbransjen skal vedta prinsipper for hvordan et lobbyregister bør utformes. Det bekrefter at Zynk har høy tillit og ansees som et selskap med høy etisk standard både i og utenfor bransjen, sier Skarsbø Moen.

- Ferdig i pressen?
- Hvorfor slutter du i VG?

- For meg som har arbeidet med norsk politikk- og samfunnsliv i over 20 år, framstår Zynk som et interessant og meningsfylt sted å jobbe. Det er et selskap som jeg opplever som meget seriøst, sier Skarsbø Moen til Kampanje.

- Skal du fortsatt jobbe tett med politikk og samfunnsliv i Zynk?

- Ja, blant annet. Politikk er min viktigste kompetanse, i tillegg til at jeg har jobbet en del med den digitale transformasjonen i VG.

- Tar du nå et endelig farvel med pressen og journalistikken?

- Akkurat nå tenker jeg mest på den nye jobben. Hva som kan skje senere er ikke noe jeg tenker på nå. Jeg kjente umiddelbart at dette var en jobb jeg hadde lyst på, sier Skarsbø Moen, som begynte som politisk journalist i VG i 1997 etter fire år i NRK.

- Flere høydepunkt
- Jeg har vært i VG i 16 år og i ferien begynte jeg å tenke på om tiden var inne for å skifte jobb. Jeg har vært med på mye spennende og har hatt det veldig fint her i VG. Jeg begynte her da papiravisen var på sitt største og fikk være med på papiravisens storhetstid. Jeg har fått være med og lage politisk journalistikk som har fått konsekvenser, jeg har fått være med på digitaliseringen av VG, jeg er blitt debattredaktør i mediehuset og jeg har fått være med og utvikle VGs nye publiseringsstrategi.

- Hva har vært høydepunktet i din tid i VG?

- Oj, det er mange høydepunkter, så det er vanskelig å velge. Noe av det gøyeste var å jobbe med VG+ i startfasen. Å jobbe med et helt nytt produkt og ny publiseringsstrategi var spennende. Jeg hadde også enormt fine dager sammen med Erik Sønstelie og Eirik Mosveen i politisk avdeling. Det høres kanskje rart ut, men jeg var sjenert og sky da jeg begynte i VG. Daværende sjefredaktør Bernt Olufsen viste meg tillit og mente at jeg kunne bli kommentator, noe jeg er glad for at han så. Senere ble jeg debattredaktør, forteller den påtroppende PR-rådgiveren.

Skarsbø Moen starter som rådgiver i Zynk 1. februar neste år og vil fortsette i stillingen som debattredaktør i VG til og med 31. desember i år.