Bakgrunn: en spennende målgruppe som ikke er lett å treffe

Mycall er et mobilselskap som retter seg mot innvandrere i Norge som ofte har et behov for å ringe hjem til familie og venner uansett hvor i verden de befinner seg. Det er en nokså stor utfordring å nå ut til en rekke mindre grupper som alle har ulike språk, og hvor forbruker- og medieatferd også delvis er spesifikk. Erfaringsvis er det få møtepunkter som fungerer effektivt mot disse ulike målgruppene i mediesammenheng. Polakker utgjør den klart største innvandrergruppen i Norge, og dermed den største målgruppen til Mycall. Men fortsatt er de «bare» om lag 100.000 mennesker, spredt ut i landet, med både ulike interesser og liv. Noen jobber i Norge midlertidig mens familien er igjen hjemme, mens andre etablerer seg med familie og barn.

Løsning: skape engasjement og relevans der målgruppen er

EssenceMediacom ville tenke kreativt rundt hvordan engasjere denne målgruppen, og ble enige om å spille på personlig og kulturell relevans; møte målgruppen der de er og på deres premisser. Skihopp er en stor og tradisjonsrik sport i Polen og følges med iver av mange polakker, både fra TV-skjermen og rundt om i verdenscupen. Når Raw Air kom til Oslo ville vi utnytte dette!

Mycall har vært sponsor av Raw Air i flere år og dette er en veldig bra måte å nå bredt ut til en snever målgruppe, og være ekstremt relevant på rett tidspunkt for segmentet; en arena der vi kan nå ut til mange, overraske og engasjere når de er mange sammen på en positiv måte, og virkelig vise at Mycall er mobilselskapet som skjønner polakkene, deres kultur og deres lidenskap. I 2023 ville vi ta det enda et skritt lenger!

Creative Futures, reklamebyrået til EssenceMediacom, lagde en løsning hvor media og innhold går hånd i hånd! Vi brukte geostyrte skreddersydde utendørsplakater og filter på Snapchat for å få oppmerksomhet og engasjement denne skihelgen: vi hadde et utvalg strategisk plasserte utendørsboards i området Holmenkollen/Frognerseteren, samt Snapchat-filteret som vi geo-segmenterte i området Majorstua og opp mot Holmenkollen/Frognerseteren. Resultatet ble mye synlighet og engasjement, godt målgruppetreff og bra match mellom Mycall og arrangementet!

Til en viss grad når Mycall ut til polakker i Norge gjennom målrettet annonsering i digitale og sosiale kanaler, og har selvsagt en hjemmeside tilpasset polskspråklige, samt polsk kundeservice. Det er imidlertid utfordrende å overraske og engasjere gjennom disse kanalene, så denne løsningen gjorde at vi kunne ta kommunikasjonen til et nytt og uventet nivå for en viktig målgruppe for Mycall!

Vil du lese mer om EssenceMediacom så ta gjerne en titt på nettsiden:

https://www.essencemediacom.com/nb-NO/local/no