I dag ble det kjent at H&M har valgt IUM som nytt mediebyrå. Det har vært en pitsjprosess der flere mediebyråer har blitt vurdert på en rekke områder. Avtalen med IUM trer i kraft 1. desember 2016.

- Vi har hatt en spennende pitsjprosess, og etter evaluering av flere byråer, valgte vi IUM som vår nye partner. IUM stod frem som det beste byrået etter en vurdering på flere områder, og vi ser veldig frem til å samarbeide med vår nye mediebyråpartner i Norge, sier markedssjef i H&M, Vibeke Holann i en melding.

Markedssjef Vibeke Holann i H&M har styrt en mediebyrå-pitsj og bestemt seg for å samarbeid med IUM heller enn MediaCom i årene som kommer. Foto: H&M

Det var i juni at Kampanje kunne melde at H&Ms konto var i spill. Klesgiganten har vært hos Mediacom siden 2004 og avholdt flere pitsjer der Mediacom beholdt tilliten. Denne gangen gikk det altså annerledes.

Les også: Tøff byråkamp om H&Ms reklame-millioner

- Vi vil gjerne får takke av Mediacom som vårt mediebyrå i Norge etter et langt samarbeid. De har gjort en veldig god jobb for H&M over lang tid, og vi har vært svært fornøyd med samarbeidet. Som en del av våre rutiner inviterer H&M til pitch med jevne mellomrom og da starter alle inviterte mediebyråer på lik linje. Denne gangen falt valget på IUM, sier Holann.

Byråleder Børre Sunde i IUM er selvsagt strålende fornøyd.

- Det å bli valgt som ny samarbeidspartner for H&M, en av verdens sterkeste merkevarer, er en stor tillitserklæring for oss i IUM. IUM er et byrå i sterk utvikling og det å få H&M inn i byrået vil selvsagt være en ytterligere akselerator i så måte. Vi tar med oss en stor porsjon entusiasme og kreativitet, som vi skal koble sammen med solid mediekompetanse til H&Ms beste, sier Sunde.

Administrerende direktør Ståle Gjerset i Mediacom sier at det ikke er med lett hjerte at de ser H&M forsvinne ut av døra.

- Vi har hatt gleden av å jobbe med H&M i 11 år, og har gjort masse ting sammen. Det har vært et veldig godt samarbeid - det tror jeg H&M mener også. Og så har vi tapt pitsjen. Det beklager vi, for vi har selvfølgelig ikke lyst til å miste dem som kunde, sier han.

Les mer: - Vi får tåle noen tap