Bonnier har avsluttet jakten på en kjøper av kommunikasjonsbyrånettverket Real Agency Group, som blant annet eier Oh My-gruppen og Spoon-gruppen.

17 ledere i RAG, inkludert tidligere grunnleggerne av Spoon og Oh My, har nå kjøpt alle aksjene i selskapet, skriver selskapet i en pressemelding.

- Bonnier som eier har gitt oss store fordeler, sier Anders Ribba, administrerende direktør i Real Agency Group.

- Men da de kunngjorde at vi egentlig ikke passet inn i Bonniers portefølje, vokste ideen om at det ville være et spennende neste skritt å få tilbake gründerfølelsen, og gripe muligheten til å eie sammen med folk som er nær virksomheten.

Les også: Spoon med over 50 millioner i omsetning - nå vil Bonnier selge content-byrået

- Hektisk, spennende og litt skummelt
I Norge er det tre ledere som går inn i eierkonstellasjonen. Byråleder Aisha Furuberg Landsverk i Oh My, nestleder i Spoon, Siv Tonje Solfjeld og leder i Spoon, Marte Ramborg.

- Vi har nå et drømmelag av flinke ansatte og en kundeportefølje vi er stolte av. Det ble viktig for oss å kunne fortsette å utvikle de norske byråene videre. Ved å gå inn på eiersiden, sikrer vi muligheten til å fortsette vår opptur, sier Ramborg.

Til Kampanje forteller hun at det hele skjedde ganske raskt. 

- Det har vært en idé som kom opp på forsommeren, så vi måtte handle ganske raskt. Det har vært veldig hektisk, spennende og litt skummelt.

- Hva betyr dette for de ansatte i Norge?

- I utgangspunktet betyr det ikke endringer. Den daglige ledelsen blir sittende med samme styreleder og ledergruppe. Vi har allerede høyt engasjement og folk som trives på jobb, men jeg håper det innebærer at folk føler at de er enda tettere på, og så er det mange som er positive til at det åpnes opp for at alle ansatte blir medeiere.

Det jobber 30 stykker i de norske kontorene til Real Agency Group.

- Har blitt en fremmed fugl
- For oss føles det bra å kunne overføre aksjene våre i Real Agency Group til de som kjenner virksomheten best, fastslår Jonas von Hedenberg, investeringsdirektør i Bonnier Ventures og Real Agency Groups tidligere styreleder.

- RAG har vært en god investering på alle måter, lønnsomt og morsomt. Men som en ren konsulentvirksomhet har det blitt en litt fremmed fugl i porteføljen vår. Vi har jobbet tett med ledelsen i mange år, og vi synes det er en god løsning at byrågruppen blir overtatt av ledelsen. Det blir spennende å følge med videre, men fra en annen posisjon, fortsetter han.