Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er ikke i tvil om at NRK kommer til å få nok å bryne seg på denne høsten selv om kanalen stiller med en ny og forbedret utgave av den etterhvert svært så kjente gullrekka.

- Vi har store forventninger til høsten, men kommer til å få knallhard konkurranse fra TVNorge og TV 2 også kommer våre internasjonale konkurrenter til å ta større andeler, sier Eriksen til Kampanje.

I dag presenterte NRK sitt sendeskjema for høsten på Marienlyst og dermed har alle de store kanalene med unntak av MTG lagt frem sine store høstplaner.

Les også: Her er ekspertenes dom over TV 2-høsten

Ny gullrekke
NRKs gullrekke fredager rustes opp med et nytt underholdningsprogram for hele familien i konkurransen «Norges smarteste» med Nadia Hasnaoui som programleder og høstens «Nytt på nytt» får denne gangen med Johan Golden som en del av teamet til Jon Almaas og Pernille Sørensen etter at Knut Nærum takket for seg. I tillegg kommer Fredrik Skavlan fortsatt til å samle både norske, svenske og internasjonale gjester i sitt talkshow «Skavlan».

I tillegg drar Thomas Seltzer og teamet hans ut for å møte det «virkelige Norge» i Seltzers nye program «Natta Norge». Gjensyn blir det også med komedien «Side om side» og humorprogrammet «Radioresepsjonen».

- Helgen blir bedre
Andre storsatsinger blir «Diktaturet», som skal lære de unge hva det vil si å leve under et diktatur, og «Datoen», der til sammen trettiseks kjente og ukjente nordmenn åpner døren inn til livet sitt. Noen av de mer kjente gjestene her blir Jens Stoltenberg, Wenche Myhre og Bård Tufte Johansen.

Stor forventninger er det også til sesong tre av dramaserien «Broen», den danske spenningsserien «Norskov» og «Gjengangerne». I tillegg satser de på en ny norsk dramaserie om «Unge lovende».

Lørdagen vil igjen domineres av det NRK kaller ekstremsport for musikkartistene i «Stjernekamp» og «Tore på sporet».

- Hvem vinner helgen av NRK1 og TV 2?

- Vi kommer til å få en mye bedre helg enn vi hadde i fjor.  Men TV 2 kommer til å gi oss tøff konkurranse. Det er det ingen tvil om, sier han.

- Kan ikke ha vært på Marienlyst
Tirsdag denne uken presenterte nemlig TV 2 høstens programmer på sine kanaler. Som Kampanje tidligere har skrevet, er det duket for velprøvde publikumsuksesser som «Farmen», «Jakten på kjærligheten», «Skal vi danse» og «Norske talenter», i tillegg til et knippe nysatsinger som «Tusvik og Tønne talkshow», «Truls - Oppdrag Norge» og den store dramasatsingen til over 80 millioner kroner, «Okkupert».

Les også: - Vi synes det er gøy å være litt frekke

Men akkurat denne høsten er det nok lite TV 2-sympati hos kringkastingssjefen i NRK som i fjor fikk mye juling av TV 2. I år har rollene byttet om og det er NRK-huset som er i medvind med en markedsandel etter første halvår for hovedkanalen NRK1 på hele 35 prosent. Tilsvarende tall for TV 2-huset endte på 16,6 prosent i riksuniverset.

Les også: Svakeste TV 2-halvår på 20 år

- TV 2-direktør Trond Kvernstrøm sier det ryktes at det henger lapper på veggene på Marienlyst der det står «Aldri mer høsten 2014». Stemmer det?

- Da kan ikke Trond Kvernstrøm vært og sett på veggene her. Men det er jo dette som er så fantastisk med det norske tv-markedet. De norske kanalene er med på å dra hverandre oppover. Men NRK kommer til å få en høyere markedsandel i høst enn vi gjorde i fjor, sier Eriksen.

Merker Netflix-konkurranse
Ser en på markedsandelen til hele NRK-huset etter første halvår i år så var den på meget sterke 43,5 prosent. Det er tall som en må gå langt, langt tilbake i tid for å finne igjen.  Eriksen mener det viktigste ikke er om NRK-huset vil bli å se 40-tallet når høsten er tilbakelagt og status for 2015 skal gjøres opp.

- Det som er viktig er at vi har innhold som publikum liker og som leverer på NRKs oppdrag, sier han.

NRK-sjefen minner imidlertid om at det blir viktigere og viktigere ikke å se seg blind på tallene fra det linære tv-konsumet, men også se de samlede tallene som fanger opp både opptaksseing og seing på de nye digitale plattformene og da i konkurranse med aktører som Netflix, HBO og andre.

- Vi må derfor være gode på å drive nyskapning av norsk innhold som skal måle seg med det beste i verden og det kommer denne høsten til å vise at vi er, sier Eriksen.