Get henter ut stadig større summer fra norske tv- og internettmarkedet. I 2015 hadde selskapet en omsetning på 2,73 milliarder kroner, opp fra 2,59 milliarder i 2014. Dette er ny omsetningsrekord for Get og er ifølge årsrapporten drevet av vekst i kundebasen og økt inntjening per kunde.

- Vi tok markedsandeler på både tv og bredbånd i 2015, og Nkoms statistikk viser blant annet at vi hadde den største veksten av alle på bredbånd for syvende året på rad. Vi ble også kåret til årets bredbåndstilbyder i Norge i 2015, var først i verden til å lansere ubegrenset lagring til alle kunder, og tv-appen vant pris for beste nytt app i Norge. Alt dette bidro til den positive utviklingen i 2015, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby i Get til Kampanje.

Internett vokser mest
Størstedelen av inntektene kommer fra salg av digital-tv, men det er internettsalget som vokser raskest. Tv-biten utgjør 1,44 milliarder kroner av omsetningen, en vekst på 5,2 prosent fra året før. Salget av bredbånd utgjør 984,8 millioner kroner, en vekst på 9,5 prosent fra året før. De øvrige inntektene kommer fra salg av telefoni.

- Vi ser kundene etterspør stadig høyere hastigheter, og dette fører til at omsetningen øker, sier Husby.

Driftsoverskuddet ble på 835,1 millioner kroner, som er en liten nedgang fra fjorårets 838,2 millioner kroner i driftsresultat.

Get satt igjen med et ordinært resultat før skatt på 762,2 millioner kroner, også det en ny rekord. I fjor var resultatet på 733,1 millioner kroner.

Må slutte med tvunget koblingssalg
I november 2014 slo Forbrukerombudet fast at tvunget koblingssalg av tv og internett var ulovlig. Det betyr at Get må begynne å selge tv og internett i separate pakker. Endringen har foreløpig ikke trådt i kraft.

- Når vil dere slutte med det tvungne koblingssalget og hvilken effekt tror dere det vil ha på omsetningen?

- Vi har tidligere kommunisert at kunder i løpet av året kan velge om de kun ønsker bredbånd, eller om de ønsker en kombinasjon av både brebånd og tv. Vi kommer med flere spennende løsninger i løpet av året, men ønsker ikke si noe om hvordan vi tror dette påvirker omsetningen.

Solgt til Danmark
Get ble i 2014 ble solgt til danske TDC for 13,8 milliarder kroner. Selskapet og deres 500.000 norske kunder er nå en del av Nordens største telekomselskap med til sammen en dekning på 1,7 millioner husstander.

Les mer: Get solgt for 13,8 milliarder kroner

Konkurrenten Canal Digital Kabel-TV slo av kraftig på resultatet i 2015. Sammenlignet med tallene fra 2014 falt driftsoverskuddet med 184 millioner kroner.

Les mer: Slår av 200 millioner på Canal Digital-resultatet