Til tross for tekniske problemer med strømtilførselen på Aspmyra stadion i Bodø, fulgte over 200.000 oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Max søndag kveld. På det meste var 295.000 seere innom. Det er en økning på 13 prosent sammenlignet med forårets serieåpning i Eliteserien, skriver Discovery i en pressemelding.

- Dette er svært gledelige tall for oss, og det er gøy at interessen for norsk fotball er så stor. Vi er tett på seerrekord for en eliteseriekamp på Max, og tallene er høyere enn samtlige enkeltkamper fra Eliteserien i fjor. Dette til tross for strømbrudd som dessverre forringer seeropplevelsen betydelig, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride.

Tekniske problemer
Discovery hadde nemlig store problemer med både lyd og bilde fra Bodø, spesielt under førsteomgang. Mesteparten av omgangen ble filmet med mobilkamera og kommentert over telefon.

- Det er selvfølgelig sterkt beklagelig at slik skjer under en så viktig kamp. I tillegg til hovedkampen, har vi bra tall for hele helgen når det gjelder Eliteserien og norsk fotball, sier McBride.

Både programmet FotballDirekte, som går tidligere på kvelden, og oppsummeringsprogrammet Fotball Runden økte seertallene betydelig sammenlignet med fjoråret, melder Discovery.

- Under FotballDirekte fulgte i snitt 65.000 sendingen på søndag. Det er en økning på nesten 50 prosent sammenlignet med første serierunde i fjor. Da ble FotballDirekte sendt på Eurosport Norge. Den samme trenden ser vi også for Fotballrunden. I går hadde vi et snitt på 93.000 seere, som er 60 prosent opp sammenlignet med i fjoråret, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride.

Over 120.000 seere på lørdagskamp
Discovery sendte også to andre kamper lineært. Lørdag spilte HamKam mot LSK på Hamar. I gjennomsnitt fulgte 73.000 seere denne kampen. Den hadde en seertopp på 93.000. Molde-Vålerenga gikk senere på kvelden samme dag. Denne hadde et snitt på 89.000 seere og en topp på 121.000 seere.

Les også: Discovery og TV 2 med norsk fotballavtale: - En veldig god løsning

Også TV 2 formidlet kampene til Discovery gjennom sin strømmetjeneste TV 2 Play, som en tjuvstart på at de tar over rettighetene neste sesong. Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, forteller til Kampanje at føltes godt å ha norsk fotball tilbake på TV 2.

- Det var en merkedag, og føles veldig godt og veldig riktig å ha norsk fotball tilbake på TV 2s plattformer for første gang siden 2016, sier Jansen Hagen.

- Har dere fått noen tilbakemeldinger fra seerne? Hva sier de?

- For oss handler dette om å kunne gi et knallsterkt tilbud til TV 2 Play-kundene med det beste av norsk og internasjonal fotball. Denne sesongen formidler vi Discovery sine sendinger, neste år overtar vi selv regien, fortsetter han.

Han forteller videre at de i kanalen er godt i gang med å planlegge sitt eget tilbud til neste sesong.

- Vi legger 2023-planer hele tiden - i hvert våkne øyeblikk. I år kutter vi ventetiden med norsk fotball på TV 2 Play, men fra 2023 blir det en ny tidsregning. Da skal TV 2 sammen med Amedia og NRK løfte norsk idrett generelt og norsk fotball spesielt på en måte vi aldri har sett i Norge tidligere. Det er en utfordring vi spinner etter å kaste oss over, sier Jansen Hagen.