Denne kommentaren ble opprinnelig publisert av Kadafi Zaman på hans egen Facebook-side og er gjengitt med tillatelse av artikkelforfatteren.

Verdensmesterskapet i fotball er over etter en fantastisk finale. Gratulerer Argentina! Det er mange som har spurt om hvordan det har vært å dekke VM i Qatar. For å være ærlig var det både spennende og krevende.

Jeg har aldri før rapportert fra et sportsarrangement. Derfor føltes det stort da TV 2 spurte om å bli med gjengen fra sporten og nyhetene til Doha. Jeg var aldri i tvil. For et privilegium.

En nyhetsjournalist skal være tett på hendelsene. Vise det man ser og opplever på en balansert måte. Det betyr å rapportere om både regnbueflagg og palestinaflagg. Intervjue iranere som hater Iran og iranere som elsker Iran. Fortelle historier om døde bygningsarbeidere og historier om migranter som mener Qatar er mulighetenes land. Snakke om både sportsvasking og sportsrasisme.

Jobben er å vise helheten og sette det i en kontekst. Både det som er negativt og det som er positivt. Vi må vise verden med norske øyne, samtidig som vi ikke glemmer at verden ser annerledes ut fra andre steder på kloden.

Det er ikke slik at overskrifter i Skandinavia blir headlines i Midtøsten, Afrika eller Asia. Vi er verken så viktige eller så store. Det skjønte vi raskt i Doha når kolleger fra de fleste andre land, utenom Skandinavia, jaktet andre nyheter. Deres fokus var først og fremst mesterskapet, fotballfesten og fansen.

Gjorde norske medier en ærlig og redelig jobb i Qatar? Jeg håper noen forskere evaluerer den norske pressedekningen. Var den objektiv og balansert? Eller var det redaksjoner og redaktører som bevisst ikke ville vise det positive med VM?

Hvordan var TV 2s dekning? Jeg anbefaler egentlig alle å gå inn på TV 2 Play og tv2.no og se det som er laget av nyhetene og sporten. Før og under mesterskapet. På alle flater, inkludert sosiale medier. Fra direktesendinger til reportasjer. Det er helheten og mangfoldet i det journalistiske arbeidet som teller.

VM i Qatar 2022 var kontroversielt, men det var også mye som var fantastisk bra. Spesielt møte med fansen fra hele verden. Gode minner for livet.