Petter Stordalens PR-byrå Storm Communications kjøpte for rundt to år siden halvparten av videoteknologiselskapet Storm 121, eller Seen som selskapet nå heter. Nå gjøres det en emisjon i selskapet for sikre selskapet kapital til å vokse ytterligere og den som spytter inn penger er en annen super-investor, nemlig Jan Haudemann-Andersen og hans investeringselskap Datum.

- Vi er nå rigget for ytterligere vekst i Norden og for å kunne begynne på en global ekspansjon. For Seen er det svært verdifullt å ha fått Datum inn på eiersiden. De har lang erfaring med å bygge vellykkede vekstselskaper, og vi har allerede merket hvor offensive og kunnskapsrike de er som investor i prosessen som ledet frem til at de tegnet aksjer, sier administrerende direktør Martin Nerstad i Seen.

Kampanje har tidligere omtalt flere av selskapet kampanjefilmer og både NHO, Sbanken, Avinor og Stordalen selv har tatt løsningen i bruk. 

Les også: Mener Avinor legger ut på en farlig vei med denne reklamefilmen

Seen har utviklet en teknologi der man kan sende datadrevet video og flere annonsører har tatt løsningen i bruk selskapet fortsatt er i oppstartsfase og omsetningen i 2019 ikke var på mer enn 4,7 millioner kroner. Men til Finansavisen sier Nerstad at selskapet ligger an til en topplinje på 16 millioner kroner i år.

Henter 18 mill. i ny kapital
Totalt så henter selskapet nå inn 18 millioner i ny egenkapital fra både nye og eksisterende eiere. Dermed kommer også investeringsselskapet Datum inn som ny storaksjonær i selskapet. Haudeman-Andersens investeringsselskap Datum er ifølge en melding «en aktiv og langsiktig investor» og har store eierposter i selskaper som Kahoot!, Vaccibody og Techstep. Investeringsselskapet sier de «ser store muligheter i teknologien Seen har utviklet.»

- Gode digitale kundeopplevelser er ofte personifisert. Noen av Nordens ledende merkevarer bruker allerede Seens teknologi for å treffe sine målgrupper i relevante situasjoner ved hjelp av datadrevet video. Selskapet ledes av et knallbra team og har et stort skaleringspotensial. Vi er imponert over det SEEN-gjengen har fått til, sier Datums investeringssjef Alex Haudemann-Andersen, som får en plass i styret.

Datum får en eierandel på 14,6 prosent i Seen, mens investor Petter Stordalen eier 25,8 prosent gjennom Strawberry Equities. Selskapene Storm Communications og Storm Holdings, som eies av Stordalen, Marius Parmann og Per Valebrokk, eier totalt 30 prosent av aksjene, mens Ronald Griffin, som er gründer og teknologidirektør i selskapet, har 18,9 prosent. Martin Nerstad har selv 6,9 prosent i selskapet som også har flere ansatte som aksjonærer.

- Vi har høy fart her i Norge, og har for lengst passert fjorårets omsetning. Seen har nå et fantastisk utgangspunkt for videre vekst, samtidig som vi skal fortsette å investere tungt i teknologien. Vårt mål er å bli en ledende aktør innen datadrevne videoløsninger langt utenfor Norges grenser, og neste stopp på denne reisen er Stockholm, sier styreleder Per Valebrokk.

- Hvor mye prises selskapet til i emisjonen

- Vi er meget fornøyde med utviklingen i Seen, og verdsettelsen reflekterer dette, sier Valebrokk til Kampanje. 

Mediebyråleder inn på eiersiden
En av dem som tegnet seg i emisjonen er Joachim Medalen, leder av Seen i Sverige.

- Det siste året har vi gjort flere caser på tvers i Norden, og ser at teknologien blir godt mottatt også hos svensker og dansker. Derfor etablerer vi et eget Stockholm-kontor, og har store forventninger til det svenske markedet, sier Medalen, som har lang ledererfaring fra reklamebransjen i Stockholm og London, senest som administrerende direktør for The&Partnership Nordics.

Stockholm-kontorets første kunde er Ving, reiselivsselskapet som er en del av Stordalens imperium.