Holdingselskapet North Alliance, som eier byråer som Making Waves, Åkestam Holst og Anorak,  kjøper et av Danmarks ledende digitale designselskap.  Som Kampanje allerede onsdag kunne fortelle lå det an til en ny storhandel i Danmark for Northa Alliance og konsernsjef Thomas Høgebøl.

- De siste årene har det vært store omveltninger i det norske og svenske markedet, nå står det danske markedet for tur, sier Thomas Høgebøl i North Alliance. 

Les også: Høgebøl og North Alliance nærmer seg storhandel i Danmark

Høgebøl har tidligere pekt på de store omveltningene på det norske og svenske markedet, nå er turen altså kommet til Danmark der store miljøer som WPP-eide AKQA og det danske IT- selskapet KMD har kjøpt hver sine byråer

Nå kaster altså North Alliance seg også på den danske oppkjøpsbølgen med kjøpet av Hello Group. Selskapet er allerede inne med det danske reklamebyrået &Co, Great Works, Bold og er medeier i Clay.

Høgebøl sparer ikke kruttet når han skal beskrive posisjonen selskapet North Alliance har bygget opp i Danmark.

- Vi eier allerede det danske kommunikasjonsmarkedets Barcelona, reklamebyrået &Co, som er det mestvinnende byrået i Norden, og nå kjøper vi deres Real Madrid, det strategiske designselskapet Hello Group, sier Høgebøl. 

Han er ikke i tvil om at det danske reklamemarkedet vil gå gjennom ytterligere konsolidering i årene som kommer.

Voldsom vekst
Med det oppkjøpet av Hello Group har NoA gått fra 30 danske ansatte i januar 2014 til 150 danske ansatte per 12.oktober 2017, Omsetning er tredoblet i reklamebyrået &Co, som de siste årene har vokst fra rundt 35 millioner danske kroner til nesten 90 millioner kroner. Med Hello Group kan North Alliance plusse på over 63 millioner danske kroner til og et driftsresultat på 8,1 millioner danske kroner.

- Vi har hatt en enorm utvikling i Danmark og med Hello Group på laget etablerer vi oss som en av de sterkeste grupperingene. Hello Group har hatt en fantastisk utvikling kreativt og har samtidig nesten doblet omsetningen de siste to årene. De hentet hjem to gull og to sølv i årets Danish Digital Awards og vant både gull publikumspris i Danish Internet Awards, sier Thomas Høgebøl.

- Hvorfor kjøper NOA det danske selskapet Hello?

- Det danske markedet er i endring og vi har sett etter selskaper som ville utfylle familien vi allerede har. Etter en omfattende gjennomgang og møter med aktuelle kandidater, var det Hello Group som framsto som det mest spennende selskapet. Både kompetansen og kulturen var en perfect match for North Alliance, sier han. 

- Et nytt digitalt designselskap havner i porteføljen til NOA, men har ikke NOA allerede et slikt byrå i gruppen med Making Waves?

- Making Waves er ikke representert på det danske markedet, og nå kan Hello Group dra veksler på nye kollegaer i Norden og USA i jakten på nye markedsandeler i Danmark, sier han.

Klare for verden
Hello Group er ifølge ledelsen i Danmark et av landets mest profilerte digitale designselskap nå sikter de mot et større nordisk fotavtrykk som en del av North Alliance.

 - Vi har fulgt med North Alliance siden starten og er imponert over hvordan NoA på rekordtid har greid å etablere seg som en av Nordens største kommunikasjonsgrupperinger og en av verdens beste uavhengige reklamenettverk, sier administrerende direktør, Jakob Langemark, i Hello Group.

Han sier dialogen mellom North Alliance og Hello Group ble etablert i januar i år og at partene tidlig skjønte at de ville komme til en enighet.

- Med North Alliance på laget får vi det internasjonale fotavtrykket vi trenger for å utvikle oss videre, samtidig som vi stiller enda sterkere i kampen om de dyktigste ansatte. Vi ser fram til å utveksle kunder og ideer med resten av byråfamilien både i Norden og i USA, sier Langemark i Hello Group.

- Fortsatt ikke i marsjfart
North Alliance, som teller store og kjente byråer som Making Waves, Åkestam & Holst og Anorak, har i løpet av kort tid bygget seg opp til å bli en av de største nordiske spillerne på det internasjonale kommunikasjons- og markedsføringsmarkedet med en omsetning på én milliard kroner.

- Med en milliard i omsetning allerede - hvor stort tenker du at NOA skal bli?

- Vi er som selskap knapt fire år gammelt, og da sier det seg selv at vi fortsatt ikke er oppe i marsjfart. Vi har ikke et konkret mål om størrelse, men er opptatt av å vokse med kvalitet og utvikle North Alliance både organisk og gjennom oppkjøp, sier Thomas Høgebøl. 

Etter oppstart i januar 2014 har NoA startet og kjøpt opp en rekke selskaper i Norden og USA og består nå av totalt åtte selskaper i tillegg til å være medeier i to. Capman eier fremdeles drøyt 60 prosent av aksjene, mens over 100 partnere eier de resterende aksjene.

Nå åpnes det også opp for ytterligere partnere gjennom kjøpet av Hello Group.