Den nye JCP PR & Advertising-sjefen Fredrik Horn sier i Kampanje at «Reklamefilmen er en saga blott». Med andre ord at film og levende bilder på vegne av merkevarer eller selskaper tilhører fortiden og snart ikke finnes lenger. 

Det er mulig Horn sitter på noen fakta vi andre ikke har, men jeg tror han tar feil. Kreative løsninger som også tas ut i levende bilder på mange ulike flater enten det er på tv, YouTube, Facebook eller andre kanaler vil øke i årene som kommer, ikke forsvinne.

Flere kanaler med nye muligheter stiller nye krav til hvordan innholdet lages for å engasjere brukerne i alle kanaler.  Men det finnes få eksempler på at sterke merkevarer som ønsker en sterk posisjon ikke bruker levende bilder som en del av kommunikasjonen. Det er effektivt, formidler følelser og engasjerer fortsatt.

«Bedrifter som skal lykkes, må tenke på kommunikasjon som en ti-kamp øvelse.»

Folk vil ofte mene at akkurat det de driver med har fremtiden foran seg. Det kan kanskje være lurt av forretningsmessige grunner å si det, men det blir ikke mer sant av den grunn.

Jeg tror bedrifter som skal lykkes må tenke på kommunikasjon som en ti-kamp øvelse, hvor det handler om å se ulike sjangre i en sammenheng, enten navnet er performance marketing, samfunnskontakt, content-marketing, event, reklamefilm, design eller PR.

Felles for alt innhold i alle sjangre er at man må fortelle en god historie. Og gode historier, ja de kommer også til å bli fortalt gjennom levende bilder i mange tiår fremover.

Sindre Beyer er konsulent i Try reklamebyrå