I høst kunne Kampanje fortelle at Norges Handelshøyskole (NHH) var på utkikk etter en ny samarbeidspartner innen merkevare- og reklamebyråtjenester. Fra før av hadde høyskolen kontrakter med det nordiske reklamebyrået Oktan, og en mindre avtale med det Bergens-baserte designbyrået Reine Linjer. Begge avtalene utløp 31. mars.

«Vi er på jakt etter et byrå som har sterkt eierskap til merkevaren NHH og vil være med på å løfte det samlede inntrykket av NHH. Byrået må kunne støtte oss i i alle ledd av markedsføringsprosessen og tilby et bredt spekter av tjenester og kompetanse», skrev NHH i utlysningen. 

Nå har handelshøyskolen puttet penn til papir og signert med reklamebyrået Anorak. Avtalen skal ha en varighet på fire år og være verdt 7,5 millioner kroner. Anorak vil overta ansvaret til både Oktan og Reine Linjer.

- Det var tett løp
Det var seks tilbydere som kjempet om NHHs gunst i anbudsrunden, hvor Anorak vant frem i konkurranse med McCann, Creuna, Ernö, Anti og NHHs tidligere byrå Oktan. 

- Det var et tett løp mellom flere av byråene. Mange av tilbyderne i prosessen er svært dyktige, sier fungerende kommunikasjonssjef ved NHH, Sigrid Folkestad, til Kampanje. 

Byråleder i Anorak, Torgeir Vierdal, er fornøyd med å lande NHH som kunde. 

- Vi er veldig stolte av og ydmyke over å ha gått seirende ut av konkurransen om å få Norges Handelshøyskole som kunde i Anorak. Vi opplever en beinhard konkurranse i det norske markedet og vi møter mange flinke konkurrenter, hver gang, sier Vierdal til Kampanje. 

- NHH er en institusjon med stolte tradisjoner og et solid rykte og reportoar i utdanningen av morgendagens ledere. Vi har til og med et par NHHere i Anorak-laget, følger han opp.

- Byrået har svært god oppdragsforståelse
Folkestad forteller at Anorak fremsto faglig sterke og hadde en svært god forståelse av NHH og kommunikasjon i universitets- og høyskolesektoren. Tidligere har Anorak blant annet bistått Høyskolen Kristiania. 

- Vi opplevde løsningsforslagene som både solide og troverdige og konkluderte med at byrået har svært god oppdragsforståelse – og de tilbyr et team med lang erfaring og variert utdanningsbakgrunn, med meget sterke tekstforfattere, sier Folkestad til Kampanje. 

Hun forteller at de nå går i gang med planlegging av nye prosjekter og kampanjer. 15. mai skal Anorak i møte med ledelsen ved NHH for å legge frem forslag.

- NHH og Anorak har nettopp innledet samarbeidet, som startet opp 1. april. Derfor er det litt for tidlig å gå inn på konkrete planer, kommenterer Folkestad.