Thomas Straw, som er tidligere digitaldirektør i OMD, har sammen med tidligere digitaldirektør i Red Media, Bjarte Humborstad, de siste årene jobbet «intenst» med å utvikle nye annonsestrategier for kunder som Norgesgruppen og TV 2 i selskapet Oslo Technology Consulting.
 
Nå tar de med seg denne satsingen i et nytt byrå under navnet Caulis, og får med seg Rikke Etholm-Idsøe som daglig leder.

- Det at cookier forsvinner trenger ikke nødvendigvis bety store utfordringer for annonsører, mener Caulis-gründer Thomas Straw.

- Sett et stort behov
Store deler av dagens digitale annonseteknologi er bygget på såkalte tredjeparts-cookies som sporer brukere fra nettside til nettside. Denne teknologien blir så å si historie når Google i 2022 slår følge med Apple Safari og Firefox og blokkerer tredjepartsdate i sin nettleser Chrome.

- Selskaper blir mer og mer avhengige av digitale kanaler for å lykkes med kommunikasjon, og vi har sett et stort behov for å jobbe aktivt med å benytte førstepartsdata for å snakke med kundene, sier gründer og partner Thomas Straw.

Så langt har de blant annet bidratt til organiseringen av Norgesgruppens byråsatsning, Sylinder Media, som bygger på førstepartsdata fra selskapets Trumf-program.

Les mer: Norgesgruppens byråsatsing skyter fart med Schibsted-samarbeid: - Kan være en gamechanger

- Det er veldig gøy å se at norske bedrifter er raske til å snu seg rundt og ser verdien i nye muligheter. Det har resultert i mer og mer å gjøre i forbindelse med førstepartsdataprosjekter og vi har måttet ruste opp. Vi er veldig fornøyde med å nå ha fått Rikke Etholm-Idsøe med på laget som daglig leder, sier medpartner Bjarte Humborstad.

Kommer fra Ikea
Rikke Etholm-Idsøe kommer sist fra Ikea hvor hun har jobbet med e-commerce. Før det har hun erfaring fra jobben som medierådgiver i Mood Communication og som journalist i TV 2.

- Det har vært veldig spennende å følge gjengen i Caulis gjennom de siste årene og hva de har fått til. Å få jobbe med noen av Norges fremste innen digital markedsføring og aktivering av førstepartsdata var for fristende til å si nei til, sier hun.

Byrå-gründerne mener opplæring og inhousing blir essensielt for å lykkes med overgangen i det digitale annonsemarkedet.

- Vi har hittil hjulpet kunder med alt fra intern organisering, opplæring i digitale kanaler og mediekjøp, tjeneste- og selskapsutvikling og GDPR. Vi opplever helt klart et økt ønske om å ha mer kontroll internt og behov for hjelp i forbindelse med dette, som jo er i tråd med hva det rapporteres om i ANFOs annonsørrapport for 2020, sier Straw.

Caulis vil ha Layer, hvor Thomas Straw er medeier, og Bjarte Humborstad på eiersiden.